Ga naar de inhoud

Toekomstbestendig

“We dronken een glas, we deden een plas en alles bleef zoals het was”, citeerde Het Parool donderdag scheidend Kamerlid Hilbrand Nawijn. Die heeft het licht gezien, dacht ik verheugd. Met zo’n uitspraak solliciteert hij naar een verkiesbare plaats bij de minst ambitieuze partij van Nederland, de PAVOHOVAHA (onthoud die naam!).

Uit het vervolg bleek helaas dat Nawijn slechts zijn frustraties over zijn politieke carrière van de afgelopen vier jaar wilde uiten.

PAVOHOVAHA*staat voor Partij voor het Onnut van het Algemeen en ik ben er voorzitter, secretaris, lijstduwer en -trekker van. Als ik jullie even mag bijpraten: wij hebben de woelige verkiezingsperiode glansrijk doorstaan. Onze positie is geconsolideerd, en meer zat er ditmaal helaas niet in. Wat wil je ook als je campagneteam de inschrijfdatum laat verlopen (hoe begrijpelijk op zich ook).

Daar staat tegenover dat wij – dit in tegenstelling tot de VVD – de post-electorale periode zonder averij zijn doorgekomen. Bij ons geen kat- en hondgevecht om de macht. Wij zijn een partij van bewust grijze muizen en juist daarin schuilt onze enorme potentiële kracht.

Samenvattend, om met premier Balkenende te spreken: de PAVOHOVAHA is toekomstbestendig – al hoeft die toekomst van ons natuurlijk niet à la minute te beginnen.

De toekomst kan wachten, is sinds jaar en dag ons motto, al was het alleen maar omdat we het momenteel te druk hebben met het vervaardigen van de Sinterklaassurprises; en daar komen hier in Haarlem dan al die bouwputten en sloopcomplexen nog bij. Onze fanatiekste leden lummelen heel wat af dezer dagen.

Maar beloofd is beloofd, read my lips, vóór de voorjaarsnota van 2006 zullen wij ons opnieuw op gaan maken om het recht op laksheid hoog op de politieke agenda te krijgen.

Wat zegt u…? 2007!? Uhmmm…. Ja, nou… dat is wat je noemt een lelijke misrekening. In dat geval… er zit niets anders op, dan moet er eerst maar wat gras over groeien. En water naar de zee stromen. Ach, nu ik er eens goed bij stilsta, ik neem aan dat 2008 onze achterban bij nader inzien ook beter schikt.

 

Meer PAVOHOVAHA (onthoud die naam): zie categorieën 

2 reacties op “Toekomstbestendig”

  1. Boven de deur naar de woonkamer, in mijn oudelijk huis, hing een koperen plaat.

    ‘Wie niet als vriend hier binnenhuppelt, wordt er één, twee, drie weer uitgeknuppeld.’

    Volgens mij hadden ze bij de Nawijntjes ook zo’n plaat boven de deur, koper, elke week poetsen. Ik begrijp die Nawijn wel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *