Ga naar de inhoud

Domweg gelukkig

Vanochtend half acht, op weg naar het station, zag ik door een waas van druilerige regen iets fonkelen. De gebitten van de overburen, vermoedde ik en glimlachte spontaan terug. Op straat zwierden forensen arm in arm; anderen huppelden liever in hun eentje (aktetas losjes onder de arm) en sprongen jolig over de plassen.

Tegemoetkomende scholieren belden en zwaaiden uitbundig. De grofgebouwde bewaker bij de stalling woelde speels door mijn haar toen ik mijn fiets op slot zette. Wat een land! Wat een mensen!

Alleen die maniakaal grijnzende, onbekende blonde vrouw die mij warm tegen zich aandrukte en aanminnig in mijn wang kneep, nou ja… die voelde de sfeer niet helemaal goed aan.

Ik gok dat het een Finse was.

 

.

8 reacties op “Domweg gelukkig”

 1. Wat een geluk. Door de link te volgen trof ik onder het artikel een rubriek aan met daarbij Het Ei van Columbus. Nu kan ik me ook in b.v. Finland gelukkig voelen.

 2. Vreemd ! In mijn vorige reactie stond oorspronkelijk achter het woord rubriek:
  . Bij uploaden van de reactie verdween dit. Nog een poging met deze reactie.

 3. Sorry, maar ik probeer nog even wat.
  Ik had de kop onder het artikel overgeschreven en achter het woord rubriek tussen < ..> gezet.
  < A.. door Goo.. >.
  Nu nog een keer zoals eerst: .
  En nu nog een keer zonder haakjes:
  Ads door Google.

 4. Ik ben weer gelukkig: het zit hem niet in Big Brother maar in het plaatsen tussen de haken (links van het woord: Shift en komma en rechts : Shift en punt)

 5. Nu even terug naar je tekst:
  Waarom geeft de grofgebouwde bewaker, die speels door je haar woelt je wel een geluksgevoel en kenschets je de onbekende vrouw, die door jou te omhelzen haar geluksgevoel vond (of wilde vinden) als maniakaal grijnzend ??

 6. @wil (die van reactie 6): omdat ‘speels’ mij meer aanspreekt dan ‘maniakaal’. Bovendien: de geluksintensiteit van de gemiddelde Fin doet voor ons gemiddelde Nederlanders (ook al zijn we goede tweede) onprettig aan.

 7. Sorry Marius:Ik was even vergeten dat de opbouw van een column iets anders is dan het lezen daarvan.
  P.S. Wist je dat van die haken ?
  Voor de duidelijkheid :Als je iets in een reactie tussen 2 puntvormige haken zet verdwijnt het bij het plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *