Ga naar de inhoud

Pepparkakor

Hopelijk lezen jullie dit nog bijtijds, beste Raarlemmers. Bij IKEA Haarlem is morgen, 9 december, ter gelegenheid van het Zweedse Santa Luciafeest een demonstratie pepparkakorbakken.

De Verzamelde Kritische Raarlemmers: “Peppa… pep… pepparkakorbakken! Pepparkakorbakken , daar komt ie nou mee, die lamzak! / Had dat eerder gezegd, druiloor, dan hadden wij die middag massaal kunnen leegplannen!! / Voddenbaal dat je bent, ik zeg mijn abonnement op het RaDa NU op! / Mijn Santa Lucia pepparkakorbakexperiment van gisteren draaide uit op een totale pepparkakorkatastrofe! Dit was mijn kans geweest!”

Ik… uhhh… ik ga door het stof… Vergeef mij mijn nalatigheid, vrienden. Morgen zal ik bij wijze van penitentie de hele dag IKEA-knasters in mijn Zweedse muiltjes dragen. Of anders, weet je wat! Hebben jullie hier wat aan? Neem 3 dl Hollands kraanwater en vervolgens

PEPPARKAKOR

• 3 dl vatten
• ½ dl sirap
• 2 msk kanel
• 2 msk malda nejlikor
• 2 msk ingefära
• 2 msk bikarbonat
• 425g margarin
• 750g socker
• 1400g mjöl

Låt vatten, sirap, kryddor och bikarbonat koka upp.
Blanda i margarin och socker.
Häll den uppkokta kryddblandningen över och låt smeten svalna.
Tillsätt mjölet och låt stå till nästa dag.
Kavla, ta ut figurer och grädda ca 5 min. I 225º. (ger ca 150 pepparkakor).
Frys ner resten av degen om du inte orkar göra alla på en gång.

Een kind kan de was doen.

 

.

3 reacties op “Pepparkakor”

  1. More about Pepparkakor

    I just remembered something else about pepparkakor. Make a wish and put a pepparkakor in the palm of your hand. Push down in the middle of the cookie with one finger until the cookie breaks. If it breaks in three pieces you will get your wish.

    Have any of you pepparkakor lovers ever heard that one?

  2. @Wil: met krakelingen heb ik het wel eens geprobeerd, maar het was nog een heel gedoe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *