Ga naar de inhoud

Kerstvasten 1966

Wegens tijdgebrek nu geen synopsis en kritisch commentaar, maar … Harrie, ONZE Harrie van der Meulen (zie ‘categorieën’) staat in Grote Broer het HD met een hele pagina over de destijds geruchtmakende provo-hongerstaking in Haarlem.

KERSTMIS 1966

Het actiemanifest keert zich tegen onnadenkende burgermensen:

Zij omringen zich met tipiese welvaartssymbolen (kalkoen, kunstmatige “Witte Kerst”, elektriese kaarsjes, sjampanje, enz.) en dat alles onder hartstochtelijk gejubel: “Vrede op Aarde”. Zij sussen hun geweten door naar de kerk te gaan, iets wat voor sommigen niet meer dan sleur geworden is!

Met jeugdfoto van RaDa’s eigen supersub. Bemachtig een Haarlems Dagblad van 21 december. Nu al een collector’s item!

5 reacties op “Kerstvasten 1966”

  1. Toen ik voor dit artikel – en eerder al voor RaDa (dat commentje over de affaire Mulisch)- de doos 1966 op zolder doornam, vochten permanent schaamte en vertedering om voorrang. Die spelling is echt tenenkrommend. Het merkwaardige is dat ik daar niets van terugvind in m’n brieven en andere teksten uit die tijd. Keurig ‘isch’, veel derhalves en dientengevolges. Het ontbrak er nog maar net aan dat ik “aan den burgemeester” schreef…

  2. Daar moet een fijn proefschrift in zitten, de spellingssociologie van ‘- isch’ en ‘-ies’. Wanneer werd -ies voor het laatst gebruikt als verzetsdaad en door wie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *