Ga naar de inhoud

Cadeautje van H.C.J.L.

Er wordt gebeld. Er staat een man op de stoep: “Meneer Van Haarem? Wilt u hier even tekenen?” Hij wijst op de doos naast hem. Feestelijk verpakt. Zes bij vier bij vier meter. Minstens.

“Wat zit dáár in?”, vraag ik verbluft.

“Een zeecontainer.”

Hij overhandigt me een kaartje. ‘Met de complimenten van de firma Borghouts’.

“Sorry, wat moet ik dáármee? Dat ding past hier niet eens naar binnen.” Bruusk sluit ik de deur.

De dagen daarna probeert de man het nog een paar keer. Vergeefs. Dan hoor ik een geweldige beuk tegen de buitenmuur. Ik storm naar buiten.

“Zijn júllie belazerd? Wat moet dat?”

De forse mannen met de sloophamers knipperen niet eens met hun ogen. “Complimenten van de firma Borghouts. We komen uw voordeur verbreden. Voor het cadeautje.” Hij wijst op de zeecontainer. Ik bel de politie.

Toen ik ze een week later betrapte bij het graven van een tunnel naar mijn achtertuin, opende ik het vuur met mijn buks.

De volgende dag lag er een kort briefje op de mat: ‘Het was wat ons betreft een cadeautje. Als blijkt dat de heer Van Haarem dat cadeautje niet wil, tja, dan moeten wij het ook maar niet geven. Afz. Mr.H.C.J.L. Borghouts.’

 Jullie snappen het hopelijk, beste Raarlemmers: we zijn van die nieuwbouwplannen van Mateo verlost!

Zie ook Grote Broer , die ons op de website helaas het citaat onthoudt waarop dit stukje is gebaseerd: “Het was wat ons betreft een cadeautje aan de stad Haarlem om een doorgang tussen Dreef en Griffie te creëren. Als blijkt dat Haarlem dat niet wil, tja, dan moeten we het ook maar niet geven.”

 

5 reacties op “Cadeautje van H.C.J.L.”

 1. Die beslissing om dat cadeautje dan maar niet te geven, is een heel mooi kerstcadeau.

 2. Als er geen kadootje gegeven wordt, blijft er dus geld over. Maar wat gebeurt er met dat geld. De axiegroep wij weten nix wil weten waar de provincie haar geld aan besteedt. We zijn het zat en beraden ons op een grote axie. Doe mee en kijk op onze website http://www.wijwetennix.nl!

 3. Marius (red. RaDa)

  Beste axiedames en -heren, via de website kom ik er helaas niet achter wie er onder die axiecapuchons schuil gaan… Wij weten ook nix op deze manier.

 4. Zelden zulke beleefde actievoerders mogen aanschouwen als op het filmpje van deze axiegroep.. Vegen hun voeten bij binnenkomst en blijven met twee woorden keurig Heemse teventaal spreken.

  Enig speurwerk mijnerzijds levert het volgende op. De website (www.wijwetennix.nl) wordt beheerd door de heer of mevrouw M.J.M. Glas, gezeten op Dreef 3 2012HR Haarlem en bereikbaar onder telefoonnummer 023-514 44 143

  Niet geheel toevallig is dit het provinciehuis van de gemeente Noord-Holland. Het onderwerp van de vergadering …of erger brainstormsessie… ten huize Noord-Holland laat zich raden, hoe bereiken wij de jeugd? 2 Ambtenaren wilde hun kinderen wel uitlenen, en een derde wist iemand voor een kek logo………….

 5. Marius (red. RaDa)

  @ Henk: ‘Curiouser and curiouser’, zou Alice (die van Wonderland) zeggen, of in Hooijmaijers-idioom: “Het moet toch niet gekker worden in dit land.”
  Misschien zit hier een leuke vraag in voor de Staten-fractie van de SP, die verzot is op dit soort dingen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *