Ga naar de inhoud

Rozen en ogen

‘Toen ving de sinjeur van Drecsnuf op de volgende manier aan:

Mijnheer en mijne heren, indien de onenigheid tussen de mensen zich even gemakkelijk ontkennen en kategorisch berechten liet als men vliegen in de melk ziet zwemmen, zou de wereld, bij de vier bullekoppen, niet zo door de ratten worden opgevreten als het geval is, en zouden er oren te over op aarde wezen die er te laks door zijn afgeknabbeld: want, – hoewel al hetgeen de tegenpartij gezegd heeft kits is en volkomen waar, wat de letter en historie van het feitelijke betreft, – desalniettemin, mijneheren, het sluwe, de bedotterij, de kleine haken en ogen zitten onder de pot met rozen verscholen.’

(Rabelais, Gargantua en Pantagruel, AP 1956, p.209)

Ook volgend jaar zal het RaDa kleine haken en ogen onder de rozen zoeken, en omgekeerd. De voltallige eenpersoons redactie wenst alle Raarlemmers (zoals ik suffig op een kerstkaartje schreef, waarna ik besloot het zo te laten)

HEEL VEEL 2007!

Met dank aan de Jan Steenstraat

.

3 reacties op “Rozen en ogen”

 1. Thomas*musicalinfo

  ik wens je alvast een fijne oudjaarsavond en een spetterend 2007 toe!

  Groetjes,
  Thomas-Beheerder

 2. Of, om een ooit aan mij gerichte onvergetelijke decemberkaart te parafraseren;….Sinterklaas is een klootzak, de Kerstman is een lul,.. en Nieuwjaar is ook een hufter…..de ballen in 2007.

 3. Bij deze nieuwjaarswens van een anoniem meisje op de Dam sluit ik me van harte aan: Veel geluk, veel liefde, iedereen gelukkig, geen oorlog – dat soort dingen.
  (bron: Radio1 Journaal)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *