Ga naar de inhoud

Hoer van het jaar

Krakersjaak is uitgeroepen tot het beste Haarlemse gemeenteraadslid van 2006 – nou ja, tweederde van 2006.

Krakersjaak (of liever ex-krakersjaak of Ax-krakersjaak), met slechts acht maanden ervaring nog een kwispelende jonge hond, werd uitverkoren door zijn eigen collegae.

Het RaDa feliciteert de winnaar, maar vraagt zicht tevens af welk licht zijn zege werpt op het functioneren van de door de wol geverfde raadsleden. Lukas Mulder verpletterd, Cees Jan Pen geplet en Jan de Ridder gepiepeld door een broekie! Een rookie!

De gevestigde politici verwerken naar verluidt de nederlaag ieder op hun eigen wijze. Fractievoorzitter Stan Katee van de PvdA is voornemens een vergunning aan te vragen voor een veertigdaagse retraite in een leegstand afbraakpand zonder water, gas en licht. Hij hoopt daar nieuwe inspiratie te vinden.

Ook Teus Vreugdenhil , voorman van de Christen Unie, bestudeert inmiddels het gedachtegoed van de Heilige Axie-Drieëenheid (die verder bestaat uit de Roodharige Maagd Mara en Sint Pieter). Exegese in kleine kring met een aantal jeugdige discipelen: “Wij lezen het met vrucht. Nee, niet met Vrugt, haha… Maar alle gekheid op een stokje, ik moet toegeven, het heeft iets verfrissends. Neem nu een passage als deze:

Een politicus is natuurlijk niets anders dan een hoer. Pardon, een prostitué, of, nog beter: een publiek-maatschappelijk dienstverlener. Gelukkig is ook de prostitutie thans een sector die volledig gereguleerd is en daarmee salonfähig gemaakt. Net als, dus, de politicus: betaald door het morrende, maar verder ongevaarlijke volk, om de problemen op te lossen en de behoeften te bevredigen. Dat die bevrediging vaak maar kortstondig is, nemen we daarbij op de koop toe. Per slot van rekening is er genoeg keus op de politieke hoerenmarkt: over smaak valt te twisten, maar in het ene kraampje valt altijd toch weer ‘n ander politiek kopstuk te begluren dan in het andere. Dus, kortom, keus genoeg. Niet goed, geld weg. Maar, niet getreurd: op de politieke markt kun je altijd terecht, ook als je failliet en berooid bent achtergelaten. ***

Ik zeg niet dat ik het er tot de laatste jota mee eens ben, maar Sjaak zet je hier toch aan het denken”, aldus een zichtbaar geïmponeerde Vreugdenhil.

***Zoals uitgesproken in het Patronaat bij Irrational Library op 25 maart 2006

4 reacties op “Hoer van het jaar”

  1. Boeren ploegen Stan, maar politici behoren te oogsten! Met een grote bek, een leugentje, maakt mij niet uit maar ik hou van winnen! (Praten over hypotheekaftrek en AOW doe je pas nadat je gewonnen hebt en niet ervoor, vier jaar later zie je dan wel weer) Het stuit mij tegen de borst dat ‘blaaskaak van Velzen’ en ‘grote bek Sjaak’ de hoogste ogen gooien terwijl jij doorploegd. Consistent, maar je wint er weinig mee. “En de boer: hij ploegde voort…?” Nee joh! : een beetje duwen en trekken, tikje natrappen, een swalbe misschien?

  2. Marius (red. RaDa)

    @z. Zo dat was dan de eerste slordigheid van dit jaar (‘Toos’ haastig veranderd in ‘Teus’); overigens staat ‘s mans naam op de eigen site vermeld als ‘Vreugdenil’)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *