Ga naar de inhoud

Weet jij veel?

De knuffelgedeputeerde van het Raarlems Dagklad, Ton Hooijmaijers, staat vandaag in volle glorie op de voorpagina van Grote Broer!!! In werkkleding (maatkostuum, zijden sjaaltje, pochet) en balancerend op een hoogwerker. Door zijn zakmegafoon richt hij zich tot de radicale actiegroep ‘Wij Weten Nix’ op het dak van het Provinciehuis.

Oh ja, die actiegroep… (Gaap, geeuw) Wij hadden hier al een donkerzwart vermoeden, met dank aan Henk Sloos, wiens reactie geciteerd wordt in het HD. Maar goed, it’s official. Het was allemaal een stunt. Het begin van een publiciteitscampagne.

De campagne ‘WEET JIJ VEEL WAAR JE AAN BETAALT?

Aan dit soort fratsen dus. Op zijn weblog introduceert Hooijmaijers het zo:

Inderdaad een ludieke actie om aandacht op de provincie te vestigen. De sector Communicatie had een actiegroep geregeld “wij weten nix”, die wilde weten wat er gebeurd (sic, red. RaDa) met ons belastinggeld bij de provincie Noord-Holland.

(…)

Pas wanneer we in het buitenland zijn en vervolgens weer terugkomen in eigen land valt het op dat alles gesmeerd gaat. Maar dat is niet goed genoeg en daarom in navolging van afgelopen jaar waarin we de campagne hadden: “U moet weten waarvoor u betaald” (sic, red. RaDa) nu dan de campagne “weetjijveel”.

Wie vandaag de site www.wijwetennix.nl  aanklikt, wordt nu doorgelinkt naar www.weetjijveel.nl (†link) voor een fluttig quizje waarmee je een ballonvaart kunt winnen. In een echte ballon. Want als ze ergens van opgeblazen dingen houden is het bij de provincie.

Vraag me niet waar die opgeblazen bestuurders het van betalen…

 

.

5 reacties op “Weet jij veel?”

  1. Hooijmaijers gaat zeker altijd naar Thailand of een vergelijkbare bestemming met vakantie, want als ik terugkeer uit België (toch echt ook buitenland!) vallen aardig wat zaken me tamelijk rauw op m’n dak in Nederland en Noord-Holland. De kwaliteit en de prijs van het openbaar vervoer, om een voorbeeld te noemen.

  2. Gek hé, maar ik heb heel andere ervaringen! Jaarlijks gaan we (met z’n allen)naar België en als ik daar rondrij, eh sorry, rondhobbel, want de wegen zijn er niet om te harden als je er fiets, bromfiets, autorijd en zelfs wandelt! Campings bestaan er niet of nauwelijks! Maar behalve even in België kom ik eigenlijk niet buiten de grachtengordel van mijn Haarlem. Dus sprak ik een mij bekende caféganger die minstens 3 maanden per jaar globetrot: overal geweest! Zijn conclusie: Wat zeiken we hier nou toch!? In Nederland loopt alles gladjes en keurig geregeld! Dat is ook mijn ervaring. Langer dan 4 weken hoef ik niet te wachten voor een ziekenhuis-specialist-bezoek en met ‘het rode gevaar’ ben ik er in een wip en bijna voor niets; een paar rot strippen! Wat een land!

  3. @Cees & Harrie: ik breng de stand op 1-2 voor de Belgen (en niet om Hooijmaijers te jennen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *