Ga naar de inhoud

Oranje wokkel

Het nieuwe Spaarne Ziekenhuis in Hoofddorp krijgt plastische chirurgie. De façade wordt volgend jaar verfraaid. Door de huidige vormgeving kunnen veel bezoekers de ingang niet vinden. Lammen en kreupelen strompelen meermalen rond het gebouw, bonken met hun krukken op dienstingangen, tikken ruitjes in bij operatiekamers om zich toegang tot medische hulp te verschaffen. Rolstoelers rammen in hun radeloosheid de pui en zetten als dat niet helpt koers naar het AMC.

De enige die de situatie ter plekke doorziet is Annalaura Molducci – Annalaura Molducci, je zou haast zelf een ziekenhuis beginnen om door een vrouw met zo’n welluidende naam te worden geïnterviewd in tijden van cholera of gewoon omdat de gevel niet bevalt!

In Grote Broer het HD van 2 januari ontlokte Annalaura bestuursvoorzitter Suttorp van het SZ de volgende schets: “Als je aan komt rijden zie je eerst een oranje wokkel met allemaal sterretjes opdoemen (dat is de bushalte van de snelle busverbinding Zuidtangent, red.HD). Vervolgens zie je links van de wokkel de parkeergarage. Achter de parkeergarage doemt iets grijzigs op uit de mist en dat is dan het ziekenhuis.”

Ik ken die wokkel. Eén dag voor publicatie van dat artikel was ik met de huisdichteres in Hoofddorp en maakte er deze foto. Het donkere vlekje linksonder is een wachtende passagier.

En ja, natuurlijk, ook wij waren gedesoriënteerd daar. Net als waar dan ook in Hoofddorp. Net als iedere keer dat we er komen. En dat moet zo blijven.

Hopelijk gaan ze met respect om met die onoverzichtelijkheid.

3 reacties op “Oranje wokkel”

  1. Marius (red. RaDa)

    @Eva: Annalaura Molducci, dat is de mooiste naam die ik ken – zonder Whahahawhaha’s.
    Zeg maar tegen je moeder dat ze elke dag het RaDa moet lezen!

  2. Oke! Zal ik doen!
    En deze keer zonder wahaha’s,
    Ik vind het zelf ook eigenlijk wel een mooie naam!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *