Ga naar de inhoud

Breekbaar brein

Je loopt door het Franklin Hoevens Tunneltje met je onafscheidelijke viltstift. Groene tegeltjes glanzen, onweerstaanbaar. Dan, toch nog onverwacht… komt het… Het begin van iets, of anders… niet. Iets wezenlijks dat je moet… wilt… omdat niemand anders het zo, nú, uniek, precies als jij het… ja, letters komen zomaar Engels klein, groot… wankel o zo wankel, YES!

Zo, hèhè, daar staat het dan.

(En een paar dagen later was het weer weggeboend, red. RaDa)

 

.

4 reacties op “Breekbaar brein”

  1. Misschien is de dader een fan van Richard Ashcroft. Het refrein van de song ‘Everybody’s gotta feel the weight of death sometime’ luidt: “Let it break the magic beauty of your fragile mind”.
    Over Franklin Hoevens gesproken: Als toen 15 of 16-jarige middelbare scholier meldde hij zich op de ochtend van eerste kerstdag 1966 bij onze kraam op de Dreef (zie: http://raarlemsdagklad.web-log.nl/raarlemsdagklad/2006/12/kerstvasten_196.html#comment-form ) om z’n hulp aan te bieden en hij is tot het einde van de ‘axie’ gebleven. Een ontzettend aardige jongen. Daarna heb ik ‘m nog enkele malen ontmoet, maar na m’n verhuizing naar Amsterdam ben ik ‘m uit het oog verloren. Toen ik midden jaren negentig weer in Haarlem was komen wonen, liep ik op een dag door dat tunneltje en zag het bordje. Een vreemde gewaarwording om de dood van iemand die je een warm hart toedraagt via een straatnaambordje te vernemen.

  2. Ik kom bijna dagelijks door die tunnel en heb me al vaak afgevraagd wat je moet doen om als ‘actievoerder’ (dat staat op het naamplaatje) een eigen tunneltje te verdienen.

  3. Staat er alleen ‘actievoerder’ en niets over fietsen op dat bordje? Franklin was de Haarlemse Mr Fiets vanaf de jaren 60 tot z’n dood. Hij ijverde voor meer fietspaden en -tunnels, fietsenstallingen etc. Ik dacht zelfs dat hij een van de oprichters van de ENFB was.

  4. De twee naamplaatjes kunnen wel wat onderhoud gebruiken. Onder ‘Franklin Hoevens Tunnel’ staat resp.

    1948 ACTIEVOER ER ENFB 19 6
    1948 ACTIEVOERDER EN B 1986

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *