Ga naar de inhoud

Open deuren dag

Ze stonden in de rij! De open dag van Grote Broer het Haarlems Dagblad was een succes! Wien ook maar een druppeltje Haerlems Bloed door d’aders vloeit was erbij, scoorde een mok en probeerde in de opgewonden drukte zijn geliefkoosde scribenten aan te klampen.

Het zij de krant bij voorbaat vergeven indien de maandag-editie inclusief advertenties slechts zes pagina’s telt, want uit eigen ervaring weet ik hoe slopend het is constant te glimlachen terwijl je je laat bevragen en betasten door het onwetende of betwetende publiek. In België spreekt men niet voor niets van een ‘open deuren dag’.

Erik Haverkorn van Haarlems Bouwplannen was er ook (al dan niet als onderdeel van het programma) en demonstreerde stralend de weldadige werking van het diepte-interview. Beter dan een weekendje beauty-farm!

Toen mijn nieuwsgierigheid was bevredigd, verliet ik (na een korte meditatie bij de werkplek van Annalaura Molducci, die er zelf helaas niet kon zijn) het pand. Onderweg passeerde ik een sfeerloze kamer. ‘Spreekuur hoofdredactie.’

Ook hier was het druk. Een gebrilde man zette vanachter zijn bureau sober uiteen dat ‘tabloid’ leuk leek, maar het niet was. Oei! Hij had zo’n stem waarmee je efficiënt kunt uitleggen waarom bepaalde ingrepen weliswaar pijnlijk maar noodzakelijk zijn.

Zou hij wel eens een pilsje gaan drinken met zijn jongens, vroeg ik me enigszins bezorgd af. Of liet zijn agenda dat nooit toe? Na een korte aarzeling besloot ik niet in de rij te gaan staan om het hem te vragen. Maar als hij wil mag hij me natuurlijk wel bellen om te vragen hoe ik hier bij het RaDa de stemming opperbest weet te houden.

 

.

8 reacties op “Open deuren dag”

  1. Ik stond op het punt te gaan, toen ging de telefoon (smoes). Ben dus niet geweest helaas. Maar bij het RaDa kom ik zeker op bezoek, mocht de uitnodiging komen! ‘t Zal er druk worden, dus neem mijn eigen mok mee!

  2. Geachte jonge broer,
    twee dagen na die prachtige open dag, daagt het mij opeens dat u achter of naast mij heeft gestaan – maar NIETS heeft gezegd. Ik ben me een hoedje geschrokken van al die kritische vragen van lezers, vooral van het kerkbezoekende deel (veel!). Maar dat u er wel was – ik herken uw foto zojuist – maar er verder het zwijgen toedeed, komt mij nu opeens veel dreigender voor. U voert toch niets in uw schild? U gaat toch niet stiekem kerkdiensten op uw website publiceren, of een andere nare streek uithalen om ons dwars te zitten? En had u echt niets willen vragen? Nou ja, mocht uw verzameling mokken nog niet compleet zijn, laat het me met spoed weten. Ik zat alles doen et cetera et cetera.

  3. Nu we het toch over die kerkrubriek in Grote Broer het HD hebben: Eerst verdwenen de scheepvaartberichten, toen de beurskoersen en nu dus de kerkdiensten. Wanneer volgen de amateurvoetbaluitslagen en het weerbericht? And what’s next? Er zijn tenslotte andere wegen om je te informeren. Via internet bijvoorbeeld, zoals Hugo Schneider ons in de krant van zaterdag voorhield. 😉

  4. Welaan Marius, 2 berichten van de grote broer op uw eigen webstek zo voelt het dus als uw kruis wordt bestoven, en dan een hele pagina in het straatjournaal,…

    Die trillende nekharen, die ongewoon lichte tred, die merkwaardige prikkeling van de neusharen, dat is…..de geur van succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *