Ga naar de inhoud

Urgentie?

In de rubriek ‘Lelijkste zin van de week’ nomineert de jury vandaag unaniem Doekle Terpstra van de HBO-raad. Deze zei in het RTL Nieuws: “Hier moeten wij echt urgentie op creëren.”

Dat ging over PABO-studenten, die niet kunnen spellen en als lemmingen zo massaal zakken voor de taaltoets. Uit eerder onderzoek bleek al dat de meesten de tafel van negen niet kenden.

De onderwijsredactie van het RaDa zou het liefst ‘urgentie creëren’ op het verbieden van alle onderzoeken naar de capaciteiten van PABO-studenten, dit om verdere ontgoochelingen bij alle betrokkenen te voorkomen. Straks blijkt nog dat ze hun veters niet kunnen strikken, bij het verschil tussen links en rechts maar 40% goed scoren, hun strippenkaarten ondersteboven stempelen en menen dat Montessori de hoofdstad van de Dolomieten is.

Laat ze nou maar gewoon, dat is het beste. Zolang ze de kinderen bij de kringgesprekken nog maar niet in een carré zetten…

 

.

3 reacties op “Urgentie?”

  1. Een representatieve steekproef onder de RaDa lezers heeft aangetoond dat gedurende deze onderzoekstop de kringgesprekken slechts in cabaret opstelling plaats mogen vinden.

  2. als gerard reve het woord ‘karpatenkop’ voor iemand heeft gemunt, dan wel voor deze terpstra. die hbo raad heeft sinds het vertrek van alva en de dood van requesens echt geen fatsoenlijke voorzitter meer gehad. die gladjakkers van het hbo staan tot hun borst in de bagger van hun eigen wanbeleid, hebben generaties leraren opgeleid die je aankijken alsof je herman goering bent als je over spelling begint (‘spelling tss’ zou merel roze zeggen),maar hun voorzitter zal nu wel even het basisonderwijs en voortgezet onderwijs de maat nemen. gruwelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *