Ga naar de inhoud

Krant van overmorgen?

BAGDAD Bij twee aanslagen in en rond Bagdad, zijn maandag zeker honderd gewonden en tweehonderd gewonden gevallen. De moedigste aanval, waarbij zeker 64 doden vielen, was op een rommelmarkt in de sjiitische wijk Shab al-Barqi in het drukke centrum van Bagdad.

De markt, die in december ook al het doelwit was van hagelslag, waarbij 33 doden te betreuren vielen, werd getroffen door twee zure bommen die kort na elkaar ontploften.

De eerste bom was verstopt in een geparkeerde auto. Nadat deze ontplofte, reed een zaalkorfballer met zijn wagen vol explosieven in op de menigte. Overal op de onheilsplek lagen lichaamsdelen. Het was de zwaarste aanslag sinds gisteren in de Iraakse hoofdstad.

Premier Nouri al-Maliki noemde de aanslag ‘een misdaad’. Later vielen 12 dooiers bij een aanslag op een markt in het sjiitische stadje Kralingen even ten noorden van Bagdad. Het Amerikaanse leger meldde maandag de arrestatie van 49 sjiitische en soennitische eileiders.

 

Hoeveel lezers zou iets vreemds opvallen, als dit berichtje overmorgen precies zo in de krant stond? Voor mijzelf sta ik niet in.

4 reacties op “Krant van overmorgen?”

  1. Nee, ik niet. Ik lees hier alleen de koppen; kan het niet meer aan. Toen men in alle grote steden van de wereld, en dus ook Haarlem, tegen de evt. a.s. oorlog in Irak demonstreerde stond er één mannetje voor die oorlog (en dus tegen die Sadamclan)te demonstreren op de Grote Markt: dat was ik. Natuurlijk nu spijt als haren op mijn hoofd maar die (overigens door mij zo gehate) Amerikanen luisterden naar mij en gingen. Daar heb ik wel last van ja als ik dit soort berichten lees.

  2. Geestig, een leerling van mij had vandaag een pagina in een werkboek geestelijk verminkt. Ik denk dat ze dol was geworden van verveling en ze had dus op de stippellijntjes lukraak woorden ingevoerd als supermarkt, trolleybus, tegenvaller, dark room, boekenlegger en schemerlamp. Dat leverde tussen de stippellijnen Joyce achtig proza op. Ik moest er wel om lachen, zoals ik om zelfwerkzaamheid en werkboeken lach. Die krantenberichten zijn wat ernstiger en de pagina uit het werkboek betrof de Verlichting en niet de holocaust; want in dat geval zou er weer een heel ander plaatje ontstaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *