Ga naar de inhoud

Winnaarstype

“Schat, zijn de haiku’s al gaar?”jutte ik de huisdichteres de afgelopen dagen regelmatig op – de inzendtermijn was haast verstreken en de portemonnee moet hier thuis ook roken. Naamsbekendheid is alles in de 21e eeuw. “Er zijn al 1600 inzendingen vóór je!”

Ze snoof dan hooghartig en keek me aan met haar gevreesde ‘waren-die-zeventig-half-vergane-4Mavo-boekverslagen-die-ik-gisteren-onder-de-bank-vond-toevallig-van-jou-en-zo-ja-zou-je-die-dan-niet-eens-als-de-wiedeweerga-gaan-nakijken?’-blik.

En ze had gelijk. Waar bemoei ik me ook mee!???

Zie de voorpagina van het HD van morgen, 24 januari en klik hier voor nog vier Hubershaiku’s, waaronder het macabere

Een man in de pan

ik kijk over de rand heen

en zie hem smeulen

 

.

4 reacties op “Winnaarstype”

 1. Felicitaties aan de huisdichteres.
  Ook in Hillywood op de voorpagina
  van de Gooi en Eemlander.
  Een waarheid als een haiku.

 2. Schat én opjuttende Redacteur… van harte!
  Wat een bijzondere verzen!

  Is dit dan ook een haiku? (afgezien van de kwaliteit).

  Krachtige woorden
  juist in Haarlem gewaardeerd
  Hoort, Sylvia spreekt!

  Rokende schoorsteen
  wassende portemoinee
  Sylvia deed mee.

  Nou ja, niet mijn ding dus.
  Liefs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *