Ga naar de inhoud

Winterpret

Vanochtend, temperatuur rond het vriespunt. Na tien minuten fietsen voel ik aan mijn koude rechteroor. Het is stugger dan anders. Knisperig aan de randjes. Ik knak het een paar keer om van de pijn te genieten. Dat was lang geleden!

Als er toen per ongeluk een scherfje oorschelp was afgeknapt, zou ik tevreden hebben gegrijnsd.

Laat die rayonhoofden maar zitten. Mijn winter is al goed.

                     *************************************

P.S. Nog een Haarlems poëziesucces: striptekenares Gerrie Hondius heeft de eerste prijs (€1000) gewonnen bij een gisterochtend om 7 uur aangekondigde nrc.next prijsvraag voor een gedicht van 160 lettertekens (= één sms-display). Zie ook http://www.precies160.nl/. Uit 500 inzendingen koos de jury haar gedicht:

kastelein voer mij

brood en dronken

tot ik balorig de toog lik

de borsten ontbloot

de notabelen bijt

en mijn handel verkwansel

jouw hongerend vlees

mij bevrijdt

Die Gerrie!Ik hoop haar snel weer eens in he café tegen te komen.

 

8 reacties op “Winterpret”

  1. Gisteren, vroeg in de avond, was ik de duinen van Zandvoort (wat doet een fatsoenlijk mens daar ook?): KOUD! Jemig, vele graden kouder dan in mijn Haarlem. Drie herten sprongen vlak voor mij weg, zonder jas, en kon hen nog lang nakijken. Vanochtend had ik een iets andere ervaring dan Marius: de vorst was weg! Ook ik feliciteer Gerrie van harte, maar loop, bij gelegenheid, wel een straatje om.

  2. @Cees: ja, het stukje was een dag blijven liggen, vandaar. Mijn oren hebben inmiddels hun soepelheid terug.

  3. @Anoniem: tja…je hebt kerels en gevulde koeken…
    @Marius: gelukkig opgelost; mijn waarnemingen zijn niet altijd even scherp (of te) maar mijn thermometer is wel correct.
    @Gerrie: …wat ik in de duinen deed? Met mijn zoon herten, vossen en ander wild spotten.

  4. Marius (red. RaDa0

    @Zezunja: terwijl ik toch zeven dagen per week 24 uur per etmaal open ben…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *