Ga naar de inhoud

Terug naar…?

“Ja, kijk, is niet origineel!” zegt onze vaste klusjesman, die eigenlijk alleen voor het dak kwam. “Niet origineel”, herhaalt hij binnensmonds en wrikt aan een paneel van de deur. “Kan los en dan ik voor meneer Marius schilderen origineel!”

Hij houdt veel meer van het huis dan ik en verfoeit iedereen die zich er na 1914 nog aan heeft vergrepen. In Iran was hij architect en voor de haastig kittende en kwastende klussers die hij hier in de straat regelmatig betrapt, koestert hij een diep gevoelde minachting.

“Is al beetje los.”

Hij kijkt op. Gulle grijns. Ja, die eerste spijkertjes hoorde ik ook los plingen. Wij weten allebei dat ik me zal laten verleiden.

Zijn “Is goed?” valt vrijwel samen met het losrukken van een halve meter beschilderd triplex; de rest volgt rap. Wat eronder zit lijkt inderdaad op de overige deuren hier. Op het hout staan tekeningen van… ja, waarvan eigenlijk?

 

Eveneens in timmermanspotlood, verticaal: NEE en JRC Roienburg.

Rechts in ouderwets schoonschrift: 220xc2xb2 HEELE HOOGT PRESIES, plus handtekening. Middenop schreef iemand anders ZEUDER ZEE TRAP .

Origineel, en wie weet waar het allemaal op slaat mag het zeggen.

2 reacties op “Terug naar…?”

  1. Die tekening lijkt me een schematische weergave van een kwast in hout. En Zeuderzee komt voor in een Zweeds gedicht (denk ik) op:
    http://www.mossebobladet.se/ En dan ‘in deze pagina zoeken’ naar ‘Zeuderzee’.
    De rest is Zuid Afrikaans of slecht Nederlands.
    Leuk, dit soort verborgen schatten.

  2. Er is maar één oppervlak van 220 vierkante meter in je huis (of de zaken moeten wel heel er goed gaan) en dat zijn de muren. Hele hoogte… vroeger wellicht een lambrisering langs de muren maar bij deze klus moesten ze weg, een behangetje van onder tot boven?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *