Ga naar de inhoud

Drug, drug, drug!

Drug, drug drug! Grote Broer het Haarlems Dagblad zette maar liefst twee journalazzi op de ontdekking van het grootste xtc-lab OOIT, hier vlakbij aan de Nijverheidsweg in de Waarderpolder. (House-nijverheid, haha!)

Arnout Heemskerk deed ‘de situatie rond het pand’ en collega Carlo Nijveen arresteerde inspecteur Johan Warmerdam van de politie Kennemerland, die ons onwetende buitenstaanders invoert in de xtc-receptuur.

Driemaal raden wat een moeilijk te verkrijgen grondstof van xtc is! Nee…? Denk nou eens éven na, allemaal. Olie van de sassafrasboom… Echt niemand…?

Piperonylmethylketon.

Arm woord, dat nimmer zal schitteren in een haiku… Net één lettergreep te veel. Wie per se een xtc-lab-haiku wil maken, bediene zich van de afkorting, pmk- ik vermoed dat de meeste producenten dat ook doen. (Dat van die haiku komt trouwens niet van inspecteur Warmerdam, dit even voor de goede orde, dat zijn collega’s hem er niet mee gaan plagen.)

In het lab was ook een drugspastamengerij, lezen wij in het HD. Met drugspastamenggerei, veronderstelt het RaDa (dat het vandaag zonder inspecteur moet stellen).

De brandende vraag is nu: hoe nu verder? Wat doet die ontmanteling voor ons imago? Vanuit een oogpunt van citymarketing, bedoel ik. Ik bedoel, tabletteermachines die 100.000 pillen per uur uitspugen! En dat in ons suffeduffemuffe Haarlem, waar Ovomaltine door de meeste inwoners al wordt beschouwd als een gevaarlijke hard drug…

 

.

8 reacties op “Drug, drug, drug!”

  1. De grote broer weet vandaag in een afsluitend artikel te melden dat de drie verdachten – 26, 28 en 42 jaar oud – (de Volkskrant van afgelopen Donderdag wist op gezag van een buurman te melden dat het hier ‘”hard werkende” lieden betrof) afkomstig zijn uit Haarlem.

    Een vierde, 54-jarige verdachte heeft geen vast woon- of verblijfplaats. In een woning in Haarlem zijn diverse mobiele telefoons (??!!), een vuurwapen en stroomstootwapen in beslag genomen.

    Uw speciale RaDa reporter kan melden dat bij een hernieuwde huiszoeking ook het gasfornuis, de groenterasp, en de afstandsbediening van het Aupingbed zijn gearresteerd.

  2. Zojuist (om iedere verdenking van wat dan ook te voorkomen) de Auping-afstandsbediening door de groenterasp gehaald, daarna de groenterasp verbrand op het fornuis en nu ga ik… shit, ik had toch beter eerst het fornuis kunnen opraspen, om dan… Ach nee, de recherche is je hoe dan ook te slim af.

  3. @Richard, Ik vind de kwalificatie van “diverse mobiele telefoons” in één lijn met voorwerpen als een vuur en stroomstootwapen nogal opmerkelijk.

  4. @ Sloos Dat verbaast me van je, want die mobiele telefoons zijn, als je even nadenkt, voor het vervolg van het onderzoek natuurlijk veel belangrijker dan die wapens.

  5. @Richard S: Ja, inderdaad. In dit licht vond ik het opmerkelijk dat er bij die huiszoeking kennelijk geen computer werd aangetroffen. Technisch onderzoek van de wapens kan de verdachten eventueel wel ‘linken’ aan onopgeloste moordzaken. Niet helemaal onbelangrijk dus…

  6. @Richard; Tsja ik dacht dat de wapens onder verboden wapenbezit vielen en de mobiele telefoons vooralsnog niet, maar vergeef mij mijn onwetendheid in deze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *