Ga naar de inhoud

Paden en paadjes

Ooit schreef ik hier over ‘stemmen met de voeten’: het verschijnsel dat wandelaars en hondenuitlaters zich niet om de tuin laten leiden door onlogische tekentafelontwerpen en liever hun eigen onverharde doorgaande routes aanleggen door parken. Op democratische wijze.

Dat ging over een paadje in het Kenaupark dat er had moeten zijn maar er niet was / is. (Hoewel?) Het omgekeerde komt ook voor. Paadjes die er niet zouden moeten zijn maar ons worden opgedrongen. Bij de Ostadestraat werden vorige week mysterieuze geulen door het gras gegraven. Een klaterend kreekje, hoopte ik eerst nog, maar nee…

Dit nieuwe, wel zeer overbodige pad voert naar deze… Ja, wat wordt het?

 

 

Een lanceerbasis voor de eerste Haarlemse ruimtesonde? Een openluchtwok? Een magische cirkel waar heidense Haarlemmers samen zonnewenderituelen kunnen opvoeren in witte gewaden? Of een zandbak? Nader bericht volgt.

Wél leuk lijkt me trouwens het voetpad door mijn favoriete dichtstbijzijnde provincie, de provincie Noord-Holland. 200 kilometer, negen etappes. Zie de website!

7 reacties op “Paden en paadjes”

 1. Eindelijk een leuke speeltuin met een schommel en 3 wipkippen want ik ben al |||| en ik vind konijntjes leuk en ook hondjes en poesjes en pinguins en… dus,

 2. @Willemien: Ja, gevonden vreten natuurlijk! En één van ons tweeën moest deze taak op zich nemen. Ko van Leeuwen was me maandag trouwens nog voor: ‘De volgende dag brengt uitsluitsel: er is een overbodig voetpad aangelegd en op de hoek ligt ineens een cirkelvormige zandbak.’
  @Emilia: Wat ben je groot geworden!

 3. Zie het voorlopig maar als adhesie van de dienst Hout en Plantsoenen aan het gedachtengoed van de PAVOHOVAHA. Het lijkt me een prima idee om aan het andere uiteinde van het pad net zoxc2xb4n rotonde aan te leggen en het geheel kwistig te omzomen met bordjes xc2xb4Niet betreden, pas ingezaaidxc2xb4.

 4. @Harrie: Prima idee om de grassroots de PAVOHOVAHA-filosofie in ere te laten houden. Het hoofdbestuur verkeert in een toestand die het midden houdt tussen winterslaap en voorjaarsmoeheid.

 5. Gokken op een kano, niet dus. Het wordt de eerste openbare barbecueplaats aan het water.
  Maximaal dertig deelnemers. De dames kinderen en anderen kunnen rond om heen zitten.
  Zou het op 20 april al warm genoeg zijn?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *