Ga naar de inhoud

Beurskoers

Van de zwijgende meerderheid heb ik lang niks meer gehoord; wel werd ik gisteren onverhoeds geconfronteerd met de rollende meerderheid.

Vlakbij station RAI verbeeldde ik me even dat er via het fietspad vanuit het centrum een verdwaalde goederentrein aan kwam denderen – het effect werd teweeggebracht door ettelijke divisies huisvrouwen, terugkerend van de Huishoudbeurs. Ze liepen met volledige bepakking: uitpuilende plastic tasjes van Palmolive, Droste, de Marskramer, de Broodschapper enz.

Zeker de helft sleepte bovendien een blauwe tas op wieltjes achter zich aan, een aardigheidje van Crystal Clear. Ik liep geruime tijd tegen de stroom in en bedacht hoe die meute de dag nog meer had kunnen invullen, maar nee…

Het gerammel van die duizenden wieltjes op de trottoirtegels veroorzaakte een prettig soort trance; het deed denken aan het gespin van een kolossale, vadsige kat bij een hete kachel. Ach, het was ook goed zo, dacht ik, met de zelfbeschermende mildheid waarin ik me hul na een stroeve werkweek. Als dit nou was wat ze wilden…

Mijn vriend Sch. had een kwartier later aan de cafétafel een radicaal andere opvatting: “Wat nou!? Het omslagpunt is zo onderhand toch zeker wel eens bereikt? Hoe diep kan je zinken? Thema ‘stout’!!!”

Ik grinnikte. Mijn mildheid was opgelost in de drie glazen bier. Inderdaad, dit riep om overheidsmaatregelen. Levenslang voor straf alleen nog maar op de hand laten wassen, al die huishoudmutsen, met tobbe, wasbord en wringer (en als ze de hele week niet stout zijn geweest krijgen ze een beetje blauwsel)!

Het minste dat de politie kon doen was onverbiddelijk ingrijpen, en dan wilde ik wel assistentie verlenen als vrijwilliger. Bij station RAI alle plastic tasjes confisqueren en de hele stoet zonder pardon en zonder trofeeën en wieltassen de trein in duwen. Terug naar Vinexland, allemaal! Ophoepelen hier en wee je gebeente als je ooit nog terugkomt!

2 reacties op “Beurskoers”

  1. Zie de foto van dames bij de stand van Sorbo op pagina 3 van De Volkskrant (17-2-2007).

  2. Vervang RAI door JAARBEURS en HUISHOUDBEURS door NOT en plaats hier en daar wat andere accenten. Herkenbaar ?!. Alleen het thema STOUT is een probleem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *