Ga naar de inhoud

Nachtmerrie

Vannacht raar gedroomd… In mijn hoedanigheid van erevoorzitter, secretaris, lijstduwer en -trekker van de PAVOHOVAHA (onthoud die naam!) lag ik heerlijk te pitten, toen ik vanuit een verrukkelijke kuierluierdroom zomaar ineens op een partijcongres belandde. Een congres van onze eigen partij nog wel! Dat ik dus kennelijk zelf bijeen geroepen had in een vlaag van roekeloze ambitie.

Het had allemaal nog mee kunnen vallen, als onze slapende leden niet ook nog eens massaal gehoor hadden gegeven aan de convocatie. De zaal puilde uit en er zat voor mij niets anders op dan het podium te betreden. “Daar heb je ‘DER MACHER'”, hoorde ik eerbiedig fluisteren, toen ik het spreekgestoelte beklom.

“Partijgenoten, jullie hier???!!!! (Donderend applaus) Goh… gut nou, uh… ik moet eerlijk bekennen, dit overtreft mijn stoutste verwachtingen… En dat op een tijdstip waarop wij normaliter de ontbijtspulletjes nog aan het opruimen zijn en staan te dubben of we krakelingen of eierkoeken bij de koffie nemen… Deze unieke opkomst bewijst eens te meer dat de drie EU’s nog lang niet dood zijn, wat zeg ik, springlevend! Ik kan mij niet heugen zoveel Treuzelaars, Dreutelaars en Keuvelaars bijeen te hebben gezien.” (Staande ovatie!)

Er was geen houden meer aan, zelfs mijn beproefde vertragingstactieken mochten niet baten. Een heethoofd stelde voor OGENBLIKKELIJK te profiteren van het gebrek aan animovoor de Statenverkiezingen bij de andere partijen en het universele recht op ledigheid voor alle bevolkingsgroepen ONVERWIJLD hoog op de politieke agenda te zetten.

Er hielp geen moedertjelief aan. De hysterie was compleet. Het congres gaf mij de niet mis te verstane opdracht onze verkiezingsposter (ja, iemand had zowaar een poster vervaardigd!) NOG DIEZELFDE DAG naast die van de SP te plakken. De PAVOHOVAHA, de sloomste partij van Nederland, verwikkeld in een nek aan nek race…

Het is nu tijd voor mijn middagdutje, dus ik bespaar jullie de desastreuze afloop. Een andere keer misschien (onder voorbehoud). Ik volsta voor vandaag met deze schokkende foto.

 

 

fotofröbel Henk Sloos

3 reacties op “Nachtmerrie”

  1. Ik was op dat congres. Ze wilden hem volmachten geven en ononderhandelbare standpunten over drentelverlof, doorbetaalde kuierdagen en, voor de sportiefsten, een slentertoelage. Lang leve de PAVOHOVAHA, Lang Leve Onze Wijze Voorzitter en Geestelik Leider

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *