Ga naar de inhoud

Tectyleren?

Kennen jullie dat gevoel, beste Raarlemmers? Dat je romp op diverse plekken spontaan splijt, dat je ellebogen van pure ouderdom zwart uitslaan en dat je (terwijl de voorjaarsvakantie nog heel ver weg is) een heel BALKON op je schouders torst?

 

  Echter, wie medelijden heeft met deze zwaar verwaarloosde krachtpatser aan het Frans Halsplein en nu het alarmnummer van Monumentenzorg wil bellen, moet weten dat het nog erger kan. Gemeenteraadslid Fedde Reeskamp (D66) heeft een fotogalerie bij Picasa en daar stuitte ik op deze vergane glorie.

3 reacties op “Tectyleren?”

  1. Als je al zo lang torst dan mag er wel een barstje in je verschijnen; niets is voor altijd. Ik hoop niet dat de Gemeente de zware last van restaurtie van het prieeltje zal gaan torsen. De tijd van prieeltjes, kopjes slappe thee met een koekje voor de dames en een hartversterkertje voor de heren met sigaar is voorbij mag ik hopen. Sportcomplex Eindehout moet worden uitgebeidt heb ik begrepen met velden voor Alliance (Daslookweg) waar huizenbouw geplant is. Het prieeltje en de bijbehorende versletenkoppen kunnen dan mooi als verharding van de parkeerplaats voor de sporters dienen, want dat is nu eenmaal de (niet door mij verzonnen) realiteit.

  2. @Willemien: ik heb vele jaren, 10 geloof ik, in verschillende hoedanigheden besteed aan de opbouw van jeugdafdeling van voetbalclub Alliance. Ongeveer 15 tot 20 uur per week. Na vele positieve contacten met wethouders en gemeenteraadsleden moet Alliance nu toch uitwijken naar Eindehout (als ik het goed begrepen heb). Moet je je voorstellen: van het Ramplaankwartier naar Eindehout i.p.v. de Zeedistelweg (lifeFitCentre), al die kleine opdonders met die sporttassen achterop. Niet dus: die worden nu zeker per auto gebracht en gehaald!
    In plaats van extra velden nu wegwezen voor huizenbouw. Laat de beschikbare ruimte en gelden liever naar gezond bewegen gaan voor de jeugd dan naar de oude glorie van voorbije tijden. Ik weet wel dat je niet het één tegen het ander willekeurig wegstrepen kan, maar ik zie al vele jaren die troosteloosheid van die stukken beton dat eens een prieel was als ik met mijn teams naar Eindehout moest en ook de troosteloosheid van de besluitvorming rond adequate huisvesting van een fantastisch gezondheidsgebeuren als deze succesvolle voetbalclub. En nu komen deze 2 verhalen toevalling fysiek bij elkaar in de buurt. We moeten niet eindeloos blijven constateren dat onze jeugd te dik wordt en te weinig beweegd maar gewoon geld uitgeven en ruimte geven aan gezond en plezierig bewegen en socialiseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *