Ga naar de inhoud

Parkeertraktatie

Zwol onze collectieve borst gisteren vooral dankzij Maaike (volgend seizoen pompommarieke bij de Amsterdam Admirals), vandaag zwelt hij nog even door. Het houdt niet op: ook Henk Kooiman is een stadgenoot.

De Verzamelde Kritische Raarlemmers (trekken wenkbrauwen gevaarlijk hoog op, plukken driftig aan sikjes en bakkebaarden, fronsen zich een ongeluk): “Uh…Henk Kooiman, zeg je…? ”

Ja, Henk Kooiman: 50 jaar, getrouwd, twee kinderen, werkt als beleggingsadviseur bij een RABO-bank bij Maarssenbroek, rijdt een milieuvriendelijke Toyota Prius.

De VKR: “Toyota Prius, zeg je… We hebben vaag het gevoel dat we ‘m ergens van moeten kennen…”

Niet? Ik zal het maar zeggen dan: Henk werd onlangs door Rijkswaterstaat uitgeroepen tot GEMIDDELDE FILERIJDER VAN HET JAAR, een unieke onderscheiding, een eer waar heel Haarlem in meedeelt.

Henk duikt vandaag weer op in een stuk in het NRC Magazine ‘M’ (3-3-’07) over de verstopping op onze wegen. Een remedie is er niet (tenzij iemand van de aanwezigen zin heeft de komende nacht als vrijwilliger 32 miljoen autobanden lek te steken). Het hele, erg lange artikel ademt de geur van kantoorzweet, werkstress, uitlaatgassen en geesten die nooit waaien – hoogstens staat de airco aan.

Gisteren was ik even in Brussel; de verkeerscirculatie is daar ook niet je ware, maar zou het kunnen dat de Belgen er minder tobberig mee omgaan? Een voorbeeld: Guust Flater is vijftig geworden en dat wordt gevierd. Om de verjaardag van Gaston (‘l’incorrigible distrait’) extra luister bij te zetten was het die dag in Brussel gratis parkeren!

Zien jullie het de vaderlandse penningmeesters doen? Ik bedoel maar, Henk Kooiman (ónze unieke, verwisselbare Henk Kooiman) werd onlangs immers ook vijftig en hebben júllie er iets van gemerkt, beste Raarlemmers? Zou dat geen leuke traktatie zijn geweest voor al die geplaagde automobilisten, lekker één keer één dagje helemaal gratis parkeren?

 

 

.

2 reacties op “Parkeertraktatie”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *