Ga naar de inhoud

Beter dan Talpa

Zo stom achteraf, dat ik niet 48 uur non-stop aan de webcam van de Grote Markt zat gekluisterd! Een glimp van premier Balkenende kan je altijd wel ergens opvangen, daar heb ik het niet over. De zendercoördinator had echter nog zó veel meer voor ons in petto dit weekeinde: zondagochtend om 5.20 uur waren er beelden van de getergde politie, die honden (de zogenaamde politiehonden) inzette om 200 m/v rellend uitgaanspubliek (het zogenaamde laveloze gajes) uit het centrum van Haarlem te verdrijven.

Na een kort pauzefilmpje voor alle leeftijden waarin mannen in hesjes het plein reinigden met hogedrukspuiten en bezems, schreed topmodel Annemarie Köhne camerawaarts om een door Nicoline van Marle ontworpen bruidsjurk van atelier Els Hillenius te showen. Allesbehalve een afdragertje. Het HD beschrijft het gewaad zo: ‘een rok van fiber fill met daarop miniatuur dennenbomen, sneeuw, skiërs, sleerijders, snowboarders, reeën en chalets. Met daarboven een simpel getailleerd jasje van Satin Duchesse. Hoe simpeler hoe beter, zegt Van Marle daarover.’

Mijn hart sloeg over toen ik dat laatste las. Hoe simpeler hoe beter? Laat ik uitgerekend een jasje hebben met het thema tropisch zwemparadijs! Miniatuur strandballen, luchtbedden en reddingsboeien, sorbets, krijsende papagaaien in palmbomen, snorkelaars, een pierebadje, een Turkse stoomcabine, het hangt er allemaal aan…

Na de eerste schrik herpakte ik me. Hoe simpeler, hoe beter – akkoord, dat kan Van Marle nou wel zeggen, maar als ik er nou een broek van Satin Duchesse bij draag? Een eenvoudige broek, hè, zodat ik niet teveel opval? Dat moet toch kunnen. Of… ja, ik… Ik ga eerst snel even advies inwinnen bij de mensen die het weten kunnen en dan meteen terug naar de webcam.

1 reactie op “Beter dan Talpa”

  1. Ik zou het zeer op prijs stellen als je in deze eenvoudige dracht je column zou voorlezen in De Broodkast. Jammer dat het radio is, maar de mensen in de zaal zullen opgetogen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *