Ga naar de inhoud

Meldpunt?

Je verbeeldt je als Nederlander dat je heel wat kunt hebben op dit gebied. Gehard dacht ik te zijn tegen de veelvuldige aanblik van weerloze mishandelingsslachtoffers, vastgeketend aan lantaarnpalen en hekken of onverzorgd achtergelaten in metalen beugels om daar weg te kwijnen in weer en wind. 

Opengereten zadels, loshangende remkabels, het omgedraaide stuur, moedwillig misvormde frames… Je hebt het allemaal al zo vaak gezien. Je registreert het, maar sluit je ervoor af. We leven in een wrede wereld, waarin geen onbewaakte fiets meer veilig is. En dan ineens (aan de Nieuwe Gracht) zie je er een staan met een gele sticker van De Fietsfanaat…

 

 Een gave fiets, op het achterwiel na dan. De velg was op één plek finaal doorgezaagd, en op een andere bijna. Beide snijvlakken recht; vakwerk, zou je haast zeggen. De dader moet te werk zijn gegaan met een toewijding en een precisie een beter doel waardig.

 

 

                Is er al een meldpunt voor zinloos geweld tegen rijwielen?

.

1 reactie op “Meldpunt?”

  1. Is hier niet iemand klassiek door zijn fiets gezakt? Dat levert ook een mooie snede op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *