Ga naar de inhoud

Koude Douche op Open Dag

Zaterdag (10 maart) was het Open Dag bij Hogeschool InHolland, en uitgerekend toen liet Grote Broer het HD een aantal Pabo-studenten de noodklok luiden over de buitensporig hoge lesuitval bij de ‘verkorte deeltijd-opleiding’.

‘Slechts een kwart van de geplande rekenlessen InHolland gaat door,’ kopte de krant en studente Marije (een gefingeerde naam) ‘wordt er soms agressief van’.

Marije agressief? Dat kunnen we niet hebben natuurlijk.

“We hebben minimaal 25 rekenlessen niet gehad, waarvan 12 rekendidactiek. (…) Het komt erop neer dat we in een half jaar hooguit zes rekenlessen hebben gehad.”

Met desastreuze gevolgen: 25 + 6 = 31 lessen, waarvan er 6 doorgingen.

6 : 31= een kwart? Of zou deze dappere autodidact 6 : 25 hebben ingetoetst op haar Texas Instrument?

Het praten gaat de gedupeerden beter af dan breuken en procenten. Hoor eens aan, dit is de klassenvertegenwoordiger:

“De leverplicht met betrekking tot de rekenlessen blijft ver achter, waardoor er geen sprake is van productconformiteit. Dit valt natuurlijk niet op te lossen door studenten een tentamen te laten maken (en dus een ‘tastbaar’ cijfer te laten halen). Er is hier dus sprake van een zwaar onvoldoende kwaliteitsbewaking.”

Zo, dat kunnen de InHolland bobo’s in hun zak steken – wat het ook mag betekenen.

 

.

3 reacties op “Koude Douche op Open Dag”

  1. Misschien is er ook hier en daar een taallesje uitgevallen. Er wordt gefluisterd dat er van de colleges ‘klinkklaar kletsen’ niet eentje (naar schatting van menig ontcijferde In-Hollander zo’n nul – 0 – promille) is doorgegaan. In-Triest toch?

  2. Zeg jaspers, rekenwonder van me, er moet toch staan 31 : 6. Of ben ik nou gek. Tof instituut dat In Holland, jammer dat die dikke Elbers weg is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *