Ga naar de inhoud

Informatieluwte

Nou was het RaDa toch al niet doende de 48-punters uit de letterkast te trekken voor een spetterende kop over het Haarlemse gezinsdrama, maar inmiddels weet ik ook dat mijn intuïtieve terughoudendheid in dezen de goedkeuring kan wegdragen van de drie deskundigen die de Volkskrant vandaag optrommelde.

Die vrezen besmettingsgevaar door excessieve media-aandacht en staven hun pleidooi voor een ‘informatieluwte‘ met onweerlegbare statistieken:

2000: één familiedrama met dodelijke afloop; 2001: geen; 2002: twee; 2003 en 2004: drie; 2005 en 2006: vijf. En dit jaar al drie.

Zou het niet door de klimaatverandering kunnen komen, sputterde ik eerst nog tegen, of door de onstuitbare opmars van de PVV of… toen zag ik pas aan wiens autoriteit ik daar een potje zat te twijfelen.

AD KERKHOF

                                 HOOGLERAAR SUÏCIDEPREVENTIE

                                           VRIJE UNIVERSITEIT

Nou, laat maar dan. Tegen iemand met zo’n visitekaartje kan ik als leek niet op.

 

.

5 reacties op “Informatieluwte”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *