Ga naar de inhoud

Architectuur-quiz?

Intelligentietestje of architectuurquiz, hoe zullen we het eens noemen?

VRAAG: Wat komt er op de plek van het VRAAGTEKEN, figuur A, B, C of D?

Hebben jullie ‘m, beste Raarlemmers? Kijk je antwoord voor de zekerheid nog even na. Zo, en dan nu de harde praktijk in mijn straat, waar ze zo nodig nog een extra huis in een tuin wilden prakken (mopper, mopper).

Dit zijn de naburige huizen:

En dit plakten ze er tegenaan. Helaas, A was wel het goede antwoord op het intelligentietestje, maar niet op de architectuur-quiz.

 

Daar had je B in moeten vullen. De mannen uit Kootwijkerbroek, die elke ochtend om vijf uur opstaan om dit monstrum te bouwen, kunnen er ook niks aan doen.

.

5 reacties op “Architectuur-quiz?”

 1. waar eens een monumentale walnotenboom stond, die omgehakt werd voor een garage, die afgebroken werd voor een Monstrum, waardoor ook nog enkele knotwilgen sneuvelden.
  En waar, waar is toch die prachtige gele overvloed van de winterjasmijn gebleven……….grijze grindsteentjes groeien er nu………
  Het nieuwe, Monstrum, huis krijgt van schaamte een akelige witte uitslag. Hoe kan zij haar buren nog in de ogen kijken.
  Hoe moet dat nou??? Misschien een rijtje bomen om te schuilen.
  XXX
  Joke Glorie

 2. Een dokter kan zijn mislukkingen begraven, maar een architect kan zijn opdrachtgever slechts adviseren klimop te planten. (Frank Lloid Wright)

 3. ‘A monstrous carbuncle on the face of a much- loved and elegant friend’

  (Prince Charles tijdens een speech over de plannen voor de uitbreiding van de National Gallery)lijkt mij ook van toepassing..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *