Ga naar de inhoud

Scharrelraadsleden

Als Fukuyama ergens gelijk heeft gekregen is het wel hier in Haarlem, waar ideologische scheidslijnen in het geheel niet meer lijken te tellen. Eerst was daar de bizarre coalitie van SP, PvdA en VVD en vandaag onthult Grote Broer het HD nog andere transpartite samenwerkingsverbanden.

Wat wil het geval? Sjaak Vrugt (Axielijst) was al enige tijd begaan met de illegale kippen in de struiken bij het Kennemer Gasthuis, die daar door de overheid met buitensporig geweld dreigden te worden weggehaald, toen hem in de scharrelgangen van het Stadhuis ter ore kwam dat Ria Keesstra (CDA) een onvervulde kippenwens had.

Sjaak was er als de kippen bij… Sjaak tipte Statenlid Peter van Poelgeest (Partij v. d. Dieren), die bij de Dierenbescherming werkt en even makkelijk verwilderd pluimvee vangt als andere mensen een kersenbonbon uit een schaaltje plukken. En zo kon het gebeuren dat de dankbare Ria Krakersjaak onlangs het eerste verse eitje uit eigen tuin aanbood.

Een charmant verhaal, maar er zijn talloze andere voorbeelden van Haarlemse politici die elkaar in de Raadszaal naar de keel vliegen en daarbuiten o zo gemoedelijk met elkaar omgaan. De flaporen van Kleine Broer het RaDa hoorden zojuist nog dat het dwergpoedeltje van Stefan Hikspoors (VVD) door bemiddeling en onder aanmoediging van Cees-Jan Pen (CDA) werd gedekt door de pygmeepincher van Pieter Elbers(SP) en nu in blijde verwachting is.

En Teus Vreugdenhil (CU-SGP) dan! Die spaarde op vakantie al heel lang van die kleine hotelzeepjes. De collectie groeide en groeide, want wanneer gebruik je die dingen nou? Toen hij Han Bawits (Ouderenpartij) tijdens een debat over het jongerenbeleid deelgenoot maakte van zijn afnemende verzamelwoede, bracht die hem onmiddellijk in contact met Sibel Özogul-özen (SP), die laatst van een relatie toevallig een restpartij massageolie cadeau kreeg, maar allergisch is voor gefriemel aan haar lijf. De ruil werd spoedig beklonken en toen kort daarna Pea Bosma-Piek (VVD) het erover had met Denise Eikelenboom (eveneens VVD, want ook met partijgenoten wordt wel degelijk gepraat, zo is het ook nog wel, hoor!) zei Denise meteen: “Gut, weet je, dat zou iets voor Stan zijn! Die wil eigenlijk op massagecursus, maar is bang dat hij geen proefpersonen kan vinden in zijn eigen PvdA. Zou Teus misschien…Die had toch een stijve onderrug?”

En zo wast de ene hand de andere hier in Haarlem en soms wassen er derde en vierde handen gezellig mee en daar kan de burger alleen maar beter van worden, dunkt het RaDa, want Middenoosterse toestanden daar heeft niemand iets aan en voor de lokale kippen is het ook beter zo, wat jullie?

.

3 reacties op “Scharrelraadsleden”

  1. Het moet heerlijk zijn zulke scharreloren te hebben. Mij was het nog niet zo opgevallen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *