Ga naar de inhoud

Groot Bloemendaal

Alsof we nog niet genoeg te stellen hebben met die separatisten uit Schoten, steekt plotselingde Grootbloemendaalse gedachte weer de kop op!

De perfide Bloemendaalse leiders willen het Ramplaankwartier annexeren – nota bene al sedert 1927 onbetwist Haarlems grondgebied! Komt er dan nooit vrede in deze contreien?

Uw RaDa-correspondent waagde zich vanochtend op vijandelijk grondgebied teneinde de situatie aan gene zijde van de gemeentegrens te verkennen. Via een onbewaakte tunnel bij hun spoorwegstation (geen schildwacht te bekennen- zo zeker zijn ze kennelijk van hun zaak!) stootte ik door tot Thijsses Hof zonder enig verzet van betekenis te ondervinden.

Voor zover je dat in tijgersluipgang kunt beoordelen wekte de plaatselijke bevolking allerminst de indruk ontberingen en gebrek te lijden. De meeste AH-boodschappentassen stonden bol van delicatesses en flessen zeer oude port. Men poetste vredig de bumpers van Porsches of bezemde magnoliabloesem van de siertegels. Niets wees er vooralsnog op dat de mensen daar zich laten meeslepen door de onstilbare landhonger en oorlogshitserij van burgemeester De Gelder.

Toen een man in plusfours me om een vuurtje vroeg, vond ik het dan ook welletjes. Ik veegde besmuikt mijn camouflagekleding af en stond op. “Voor de vredespijp?”probeerde ik nog grappig te zijn. Hij keek me niet begrijpend aan.

De voorlopige conclusie mag luiden dat Haarlem voorlopig weinig te duchten heeft. Het omgekeerde is waar: de B’daalse verdedigingslinies zijn kwetsbaar. Als Bernt Schneiders onze troepen snel in staat van paraatheid brengt, valt daar veel te winnen.

 

Thijsses Hof gisteren

7 reacties op “Groot Bloemendaal”

 1. Als geboren en getogen Ramplaankwartierder vind ik dat noch De Gelder noch Schneiders en hun troepen uit te maken heeft waar het Ramplaankwartier (en Tuindorp) deel van uit maakt maar dat de bevolking dat zelf moet kunnen bepalen. De Gemeente die kan garanderen dat de weilanden groen blijven en het tuinbouwgebied paars en geel van de hyacinten en narcissen en het ‘bos van Vliet’ het ‘bos van Vliet’ blijft krijgt het vertrouwen van de bevolking, wat ik je brom. Verder brom ik de revolutie als indien men dit gebied aantast!

 2. @Cees: Ik heb nog steeds hartzeer van het verdwijnen van de woeste landjes rond de Zuidelijke Wandelweg in Amsterdam, vlakbij m’n geboortehuis. Sloop Buitenveldert, roep ik altijd als ik daar langs rijd. Uit een zelfde Don Quichotterige wanhoop zou een hoogbejaarde uit deze regio kunnen roepen: Sloop het Ramplaankwartier!
  Desalniettemin: Meet you in de boomhutten als de Gemeente een vinger uitsteekt naar onze laatste rommelige rafelland.

 3. Uit HP/De Tijd “Heerlijk Haarlem – Amsterdammers ontdekken de mooiste stad van Nederland” 1 april 2005 –

  (Ramplaankwartier) Ramon Kragtwijk en Marjan de Vries , allebei werkzaam in de reclame, en hun 2 kinderen hebben sushi op tafel staan en een wijntje opengetrokken. Met de saaiheid en burgerlijkheid van Haarlem valt het tegenwoordig heel erg mee, zeggen ze.

  “Heel creatief Amsterdam woont hier,”zegt Ramon. “Door de week zie je ze in Gruter in Zuid, maar in het weekeinde kom je ze tegen op de Grote Markt in Haarlem. Hé jij ook al hier?”

  Natuurlijk waren ze beetje bang om een te vertrutten. En uiteraard werden ze gewaarschuwd voor de alles overheersende monocultuur die hun te wachten stond. “We waren bang dat we Amsterdam vreselijk zouden missen”zegt Marjan. “Maar dat is helemaal niet zo. Het is hier echt top.”

  Ramon: En als het echt moet, zit je zo in Amsterdam”, natuurlijk.”

  burgemeester De Gelder; Dat aanbod om het Ramplaankwartier over te nemen, geld dat nog?

 4. Dirk Jan van der Wal

  Ik heb gelijk mijn plunjebaal opgezocht. De koude oorlog is terug. Op mijn dagelijkse fietstocht van Heemstede naar Haarlem (v.v.) gaat de camera mee om in het geniep foto’s te maken van de in aanbouw zijnde stellingen langs de Leidse Vaart (of is toch gewoon een kademuur?) . Haarlem houdt vooralsnog het schootsveld langs de Westelijke Randweg vrij van obstakels. Bloemendaal zet een omtrekkende beweging in via Bennebroek. Heemstede heeft een neutraliteitsverklaring afgegeven en dreigt met het sluiten van de gemeentegrenzen en internering van Bloemendaalse en Haarlemse gemeenteambtenaren die hun grondgebied betreden…

  Enne Marius: die goed gevulde AH tassen duiden die niet op hamsteren?

 5. Ha,we zijn het weer eens. Na schrijving eigen log nog even bij je op bezoek gegaan. En ziet, de strekking is vergelijkbaar. Mannen : te paard !!

 6. Marius (red. RaDa)

  @Harrie: ‘meet you in de boomhutten’? Wat dachten jullie van een mobiele RaDa boomhut, te verrijden naar de Haarlemse brandhaarden van onze keuze, met wisselende bezetting?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *