Ga naar de inhoud

Je malibu

Wat heeft Grote Broer het HD ineens met volkszangers in het algemeen en met IJmuidense volkszangers in het bijzonder? Twee dagen achtereen haalt de enige echte Sjaak Verkade de voorpagina met de door hem in Akersloot georganiseerde feestavond, die ontaardde in een boksgala.

VERKADE:’IK LAAT ME NIET KAPOT MAKEN’, luidt de kop vandaag en gisteren kregen we al VOLKSZANGER IN TRANEN NA ENORME KNOKPARTIJ.

En inderdaad, zo zien wij onze volkszangers natuurlijk het liefst, in tranen, dikke biggelende tranen. Tranen horen bij volkszangers als beschilderde eitjes bij Pasen. Met tranen onderscheiden zij zich van operazangers, hiphopzangers, havenzangers en karaokezangers. Volkszangers leven van hun tranen.

Door zijn tranen heen gaf Sjaak (niet te verwarren met Krakersjaak van de Axielijst) de succesformule van zijn feestavonden aan de krant prijs: “Kaarten kosten 75 euro en dat inclusief je satébuffet, je bacardi, je whisky, je malibu.(…)”

Aan alles is dus gedacht, van de eerste tot en met de vierde levensbehoefte van een smartlappenfan. Tja, dat traanvocht moet ergens van gemaakt worden! De organisatie treft geen blaam, vindt Sjaak. “Maar als de tyfus eenmaal uitbreekt, helpen geen tien portiers.”

Gelukkig weten we inmiddels dat hij zich niet kapot laat maken. Hij droogt zijn tranen en gaat door, met zijn nieuwste levenslied:

“Allemaal inhaken mensen, en wel eerst die satéstokkies uit je mik halen!!!Zingen we dat effe met mijn mee?????? Dit wordt een megahit, ik voel het aan mijn water:

Als de tyfus eenmaal uitbreekt /Helpen zelfs geen tien portiers,/Terwijl de politie massaal hier is / En de pepperspray scherp steekt

(refrein)

Je whisky, je bacardi, je saté en malibu /Smijt je in tranen naar die smerissen toe…enz.”

P.S. Zelfs Annalaura Molducci werd dit weekend door het HD ruw tussen haar favoriete steunkousen en antibiotica weggerukt om verslag te doen van het Piratenfestival in Nieuw-Vennep, met oa Henk Wijngaard, Koos Alberts en Dario!! Komt de nieuwe HD-hoofdredacteur uit de Jordaan?

8 reacties op “Je malibu”

 1. Het HD? Als je hem al krijgt dus. Mijn moeder (al zo’n 50 jaar abonne)kreeg een ‘keurige’ brief van het HD dat de bezorging niet meer gegarandeerd kon worden. Mijn Lief kreeg haar eerste zaterdagkrant van haar kersverse abonement ook al niet, en dat is natuurlijk wel erg sneu …voor haar vriendje.

 2. Bezorgersproblemen;
  Okee, je woont in de grote stad, op een bovenhuis met een portiek. Okee, je kunt wat verdragen: men poept er, drinkt er zijn milkshake en ‘laat wel als dank’, draaid er zijn joint, schuilt tegen de regen en wind, bevrijdingspop (schijnt populauir) gebruikt het als openbaar urinoir en de krant gebruikt het als verdeelpunt, lekker droog. Maar bezorgers zijn niet meer wat ze ooit waren. Een week lang stonden er 1000 bladen “GENIETEN”. Uitgave van HD en IJmuider courant. HD gemaild maar geen reactie terug. Nu liggen die (kostbare) bladen in de papierbak. En als die 300 Volkskranten vandaag niet opgerot zijn flikker ik die ook … . Afijn, voor vandaag hebben dees en gene wel genoeg papier om hun reet mee af te vegen.

 3. Marius (red.RaDa)

  @Cees: heb je wel even gekeken of er in de ‘Genieten’ geen verhaal van Willemien Spook staat? Altijd de moeite waard! (Ik ken dit nummer nog niet)

 4. even ter zake, waar in akersloot? bij van der valk soms? ik vind de satee daar persoonlijk niet helemaal je dat. zou dat een oorzaak kunnen zijn van de tyfusuitbraak. ik spreek in soortgelijke gevallen overigens liever van de pleuris

 5. Het is heel makkelijk om mij te bekritiseren en zwart te maken.b
  Voorlopig was het al 5 x goed gegaan in akersloot en 19 x feest bij 2 japanse restaurants maar daar hoor je niemand over.
  Voorlopig leef ik nog steeds

 6. En over die krokodillentranen gesproken.
  Die zijn er nooit geweest
  Maar ik heb het van de grond af opgezet en opgebouwd en dat word dat even door een stelletje ongeregeld gewoonweg verkankerd.
  Ik heb er niet om gevraagd hoor dat ze elkaar te lijf gingen

 7. @ Sjaak Verkade: Ach, het is meer kritiek op het HD (dat er zoveel aandacht aan besteedt) dan op jou. Het stukje is mij niet erg dierbaar en 15 jaar oud, dus als je wilt kan ik het weghalen. Laat maar weten (email).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *