Ga naar de inhoud

In je hemd

Gisteren werd Henny Leeflang op een bijeenkomst van de Stichting Haarlem Promotie in de Philharmonie door de burgemeester onderscheiden als dank voor zijn verdiensten voor de stad.

Hoogtepunt van het programma (met onder meer een lezing van Annemarie Jorritsma over citymarketing en een voetnoot/column van het RaDa daarbij) was het optreden van The Prince of Illusions, die ‘vrijwilliger’ Moussa Aynan (taxichauffeur en PvdA-gemeenteraadslid) letterlijk en figuurlijk in zijn hemd zette.

Met een vette knipoog naar het publiek verdween de sympathieke Moussa, gekleed in colbert, in een soort pashokje, samen met de door hem persoonlijk met koorden vastgebonden Peggy (de betoverende assistente). Na vijf seconden hocuspocus schoof het gordijn open. Peggy was nog steeds vastgesnoerd, met dit verschil dat zij onder haar touwen Moussa’s colbert droeg.

De goede Moussa stond er wat beteuterd bij. Zonder colbert, zonder branie. Ik begreep hoe hij zich voelde. De afgelopen vakantie was ik het slachtoffer van een 14-jarige goochelaar, die toevallig in ons pension logeerde en de ruitenboer die ik stevig in mijn hand hield veranderde in een schoppen acht. Noem het klein van me, maar ik kon het slecht verkroppen. Die snotaap! Hij flikte me dat kunstje tot drie keer toe, onder applaus van de toeschouwers, zonder dat ik een vermoeden had hoe. Iedereen vond het leuk behalve ik.

“Eén keer zag ik wel héél even een luikje opengaan…” probeerde Ruud Douma gisteren na afloop nog tegen Peggy. Leuk geprobeerd, maar het geheim werd niet ontraadseld.

.

3 reacties op “In je hemd”

  1. Tovenaars zijn het… Ik had mijn twijfels over Tita toen hij opkwam in pyama en in een bed en vermoeidheid veinsde maar hij maakte het helemaal goed toen hij in zijn geheel verdween om plaats te maken voor de kittige Peggy. De enige manier om er achter te komen hoe het allemaal werkt is volgens mij door de rol van Peggy op je te nemen. Heb je nog een leuk jurkje, Marius ? De wulpse bewegingen heb je al in je…

  2. @Ziggy: Wulpse bewegingen? Ik zal bij Koops navraag doen wat je daarvoor aangezien kan hebben. En verder: het gerucht gaat hier dat de huisdichteres nog ergens een jurkje in haar garderobe zou hebben. Ik houd je op de hoogte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *