Ga naar de inhoud

Borrelnood

BIJ SPORT GEEN ALCOHOL, stond veertig jaar gelden op een reclamebord langs het EDO-terrein. Of het de kantine-omzet drukte, betwijfel ik, maar ik moest er vanmiddag aan denken toen de huisdichteres en ik na onze wandeling de Kennemerduinen verlieten bij Bleek en Berg, tegenover de hockeyvelden van HBS.

De opgepompte basklanken hadden ons al doen vermoeden dat daar een vriendschappelijk toernooitje gaande was en jawel!

 

Wij hielden een kort beraad over een voor de hand liggende poets, het doorsnijden van de levensader van het sportfestijn – om ons (terwijl wij zelf gulzig onze duindorst lesten) te verheugen op het dronken woedegehuil uit het clubhuis als daar de druk wegviel. Wie ons kent, zal niet teleurgesteld zijn: de lafheid won het.

Toen wij langs de velden liepen, kwam via de luidsprekers de indeling van de volgende ronde: “Bij de heren speelt Hockey met een Slokkie op veld 1 tegen Borrelnood.”

Wie alle Paaspuzzels al af heeft, kan proberen uit te rekenen hoeveel glazen bier deze twee containers bevatten. Of had iemand van jullie dit weekend toevallig bardienst bij HBS? 

.

2 reacties op “Borrelnood”

  1. Hockey’ers drinken traditioneel meer dan voetballers!Hen vergelijken met de voetballers van EDO heeft geen zin, daar zitten, zeg maar, hectoliters tussen. Het Internationale HBS-Paastournooi heeft mijn dochter nog aan een partner-van-overzee geholpen. Maar mijn zoon, speler en trainer van die club had de Paasdagen vrij: “doe ik niet aan mee pap, ze zuipen daar alleen maar en hockeyen Ho maar! Nu ik deze foto zie ben ik er nog blijer om!

  2. @Cees: Dank voor de inside-information! Het ‘Verslag op verzoek’ in Gr. Br. het HD bevestigt jouw verhaal. De beklagenswaardige Hein Flach moest er een stukje mee vullen: ‘Zo gaan twee dagen hockeyen en slempen voorbij en is er een herenfinale tussen ‘Meen je niet’ en Gooische Mannen’.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *