Ga naar de inhoud

Stress, stress, stress

‘Uw verslaggever noteert gestrest 23 missertjes’, besluit John Oomkes zijn stuk in Grote Broer het HD over het Haarlems Dictee van gisteren. Samensteller Ewoud Sanders (een stadgenoot) stelde de deelnemers in het stadhuis inderdaad zwaar op de proef, als ik mag afgaan op de geciteerde passage.

Extra stress heb je wanneer je als journalist (nog nastressend) diezelfde avond je stuk moet inleveren. En nog meer extra stress als je de volgende ochtend deze zin terugleest: ‘Dan hebben we juryvoorzitter en Europarlementariër Marieke Sanders al gehad – die eindeloos uitwijdt over ‘samenstellingen van een uitheemse woordgroep’.’

En dat terwijl ze de aanwezigen veel beter had kunnen inweiden in de gehijmen van lange en korte ij/ei, impliceert Oomkes.

Diezelfde Oomkes (voeg ik er haastig aan toe, want de tweede verjaardag van het RaDa nadert en als ik hem teveel plaag blijft hij straks nog gepikeerd weg) doet elders in dezelfde krant (19-4) goed werk bij het interview met stadsgids Thon Fikkerman, die met de Historische Werkgroep Vereniging Haerlem een naslagwerk over de Haarlemse kerkgebouwen heeft voltooid. ‘Meer dan Steen…’ is de titel. Dat zet ik op mijn verlanglijstje.


.

2 reacties op “Stress, stress, stress”

  1. @ Lidia: graag gedaan! Hopelijk weet je binnenkort zeker dat je het Wel Wil, want hoe meer Haarlemse webloggers hoe beter, wat mij betreft. Die muurmannetjes stonden trouwens ook op mijn lijstje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *