Ga naar de inhoud

Stammentwist

Dit weekend maakte eerst goed duidelijk hoe de aangekondigde versoepeling van de kapregels hier ter stede uitpakt – van houtschaarste zal de komende winters geen sprake zijn. Terwijl honderdduizenden buitenlandse corsisten zich in de lentezon vergaapten aan de praalwagens, regende het spaanders en snippers in de tuinen van de lokale bevolking.

Na jarenlange onthouding zag menig Haarlemmer met een lang gekoesterde kapwens zijn kans schoon. Man, knaap en kenau nam de cirkelzaag gretig ter hand, of viel met blikkerende bijl aan op alle boomstammen in zijn tuin die de veilige doorsnee van 40 centimeter niet tijdig hadden weten te bereiken.

Goed voor de geestelijke en lichamelijke volksgezondheid, met z’n allen even lekker tekeer gaan, al liet een enkeling zich te zeer meeslepen. Neem nou de eigenaar van deze tuin (stoel). Goed, niet iedereen hoeft van mij bij de Bomenwachters maar dit kan toch wel wat minder, dunkt me.

En nu moet ik als de donder hapjes maken voor morgen, wanneer het RaDa twee jaar bestaat: de pretletters zijn zojuist mislukt en de gepeperde slotzin moet nodig uit de marinade.

.

8 reacties op “Stammentwist”

 1. Haarlems Shownieuws

  wanneer wordt het jubileum-interview in Grote Broer geplaatst? Vraagt Grote Zus.

 2. Marc van der Aart

  Marius! Ik hoop dat jij geen kapwens koestert. Gefeliciteerd met je tweejarig jubileum. Weg met het HaDa! Lang Leve het RaDa!

 3. gefeliciteerd marius! Ik zie je morgen.

  @ marc: tja, sommige komen nooit verder dan gesubsidieerd journalistje spelen en dan ga je kennelijk dit soort dingen roepen. Beetje zielig wel.

 4. Waar zou een RaDa zijn zonder zijn HaDa? Dan zou er al rap de klad in komen, dunkt mij en dat zou saai zijn…!

 5. Dank voor de feli’s iedereen! @ Marc: de kapwens voel ik niet, wel neem ik me soms voor een tandje terug te schakelen of hulptroepen in te zetten. En Cees heeft gelijk, zonder HaDa zou het RaDa uit een heel ander vaatje moeten gaan tappen.

 6. @marius: gefeliciteerd, rada is gelijk jarig met willem van oranje en ook vrij en onverveerd en meer van zulks. heb je niet stiekem een klein kapwensje? lang leve rada en lang leve de hoofd- en eindredacteur. banzai.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *