Ga naar de inhoud

Eén log stilte

In De Pers las ik vanochtend over het raarste boek van het jaar, waarvoor in Engeland een speciale prijs wordt uitgeloofd. Kunstenaar Julian Montague schreef ‘Stray Shopping Carts of Eastern North America: A Guide to Field Identification’.

Niet minder dan zes jaar werkte Montague aan zijn verzameling zwervende of mishandelde winkelwagentjes (zie ook www.strayshoppingcart.com voor de laatste aanwinsten) en hij beweert dat het samenstellen van dit curieuze boek hem tot verrassende inzichten bracht.

Ik moest er even aan denken toen ik vanmiddag tegenover de geduldige HD-verslaggever zat te hakkelen over mijn eigen drijfveren als weblogger. Hoe meer ik mijn best deed, des te maller ik ze vond klinken.

Over drijfveren gesproken, mijn dierbare Spookboek houdt op te bestaan, althans er zullen geen nieuwe stukjes meer bijkomen. We hadden al bange voorgevoelens toen de frequentie van de logjes terugliep, maar nu is het definitief. Hopelijk haalt Willemien al het moois dat er staat niet al te snel weg, zodat de echte liefhebbers af en toe nog weemoedig kunnen grasduinen.

.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *