Ga naar de inhoud

Waaiende geesten

Net voordat een nieuwe ploeg Gereputeerde Gedeputeerden aantreedt, kwam Patrick Poelmann (D66), organisator van de slechtst georganiseerde reorganisatie ever, op zijn afscheidsreceptie in strandpaviljoen Woodstock op de proppen met een tot de verbeelding sprekend plan.

Om te voorkomen dat al het zand van Zandvoort straks bij de pier van IJmuiden ligt opgeslagen wil hij (100 meter uit de kust) een tijdelijk zandeilandje (doorsnede 500 meter) als buffer laten dienen; in zijn gloriedagen zou het eilandje gebruikt kunnen worden voor recreatie, om vervolgens ten prooi te vallen aan de hongerige zee. Wie het zo gauw niet voor zich ziet, klikke hier (†link).

Die Poelmann, dacht ik eerst… als er één geest waait, is het wel de zijne, met name op recepties. Maar dat was weer eens voorbarig van me. Hij had het niet van zichzelf, maar van de Delftse studente Claire van Oeveren***, die het project wil combineren met (haar afstudeer-?)onderzoek naar zeestromingen.

Inmiddels zijn op de bovenwindse eilanden felle onlusten uitgebroken. Boze tongen en boze geesten leggen een verband met eerdere provinciale plannen om Bonaire, St. Eustatius en Saba te incorporeren in Noord-Holland. (Zie ook het RaDa van 20 december: Saba in de Klei). De bewoners vrezen nu dat hun eilandjes in de toekomst in hapklare brokken zullen worden opgedeeld om te dienen als zeewering voor de Nederlandse kust.

*** Voor eens en voor altijd: De redactiestatuten verbieden flauwe naamgrapjes, lezers dienen die zelf te vervaardigen en te deponeren bij de ‘reacties’.

4 reacties op “Waaiende geesten”

  1. ‘Claire’ Afgeleid van het Latijnse ‘clarus’ wat helder, glanzend of blinkend betekent. Ik zit nu al drie uur te puzzelen maar mij ontgaat de grap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *