Ga naar de inhoud

Nationale Leuzenbank

Als ik nou opperprofessor honoris causa summa cum laude met ingebouwd emeritaat in de Sociale Geschiedenis der Lage Landen was, zou ik acuut een cohort nijvere bachelorstudenten een Leuzenbank laten opzetten met de talloze motto’s waarmee de overheid en aanverwante instellingen sinds jaar en dag de burgers een zetje in de gewenste richting willen geven.

‘Hangen oké, rottigheid nee! (Als je slim bent laat je het bij een gele kaart)’ is er zo een. Die fotografeerde ik bij het politiebureau van Overveen.

 

 

Vrijheid maak je met elkaar‘ krijgen we tot 5 mei ingepeperd en wethouder Divendal is de rest van zijn ambtstermijn onafscheidelijk van zijn koffertje met ‘Kiezen moet (je) kunnen‘ dat vmbo-studenten tegen carrièredwalingen moet behoeden.

Maar er zijn tienduizenden van die slogans.

“Sla alles alleen maar op”, zou ik tegen mijn studenten zeggen. “Rijp en rot door elkaar, voorlopig alleen dateren en rubriceren (onderwijs, zorg, veiligheid, integratie, etc). Interpreteren en sorteren (loos, lozer, loost / voos, vozer, voost) komt later wel, dat laten we aan de volgende generatie over.”

.

4 reacties op “Nationale Leuzenbank”

  1. Ton van der Veldt

    Marius, ik heb het HD artikel met plezier gelezen; een treffend interview! Ton

  2. Ter info: Het Genootschap voor Reclame heeft al sinds 1928 een register van slagzinnen. Een echte Fundgrube! Je vindt daarin ook slogans van landelijke publiekrechtelijke organisaties zoals de Belastingdienst en 3VO, maar of lagere overheden hun creatieve vondsten deponeren is mij niet bekend.
    Zie:http://www.gvr.nl/nl/1/13/17/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *