Ga naar de inhoud

Vrijheid?

“Als jij dàt doet…” hoorde ik een meisje op het Kennemerplein zeggen tegen haar vriendin, “… als jij dàt doet, stop ik je wel zóó hard in een kuisheidsgordeltje!”

Het meisje dat het dreigement uitte, zat schrijlings op de bagagedrager van haar fiets. Haar vriendin (ongeveer 20, plomp en blond) stond er volstrekt onaangedaan naast.

Waaruit blijkt dat ook veel jeugdige Haarlemmers vandaag de dag worstelen met het begrip vrijheid.

Vrijheid is lang niet zo vanzelfsprekend als het soms lijkt en dient zowel duidelijk begrensd als vastberaden verdedigd te worden.

 

 

..

3 reacties op “Vrijheid?”

  1. Dat is maar al te waar Marius. En ook ik heb mijn best gedaan!
    Ik heb toch nog genoten van Bevrijdingspop! Mijn zoon was de roady-van-de-band, vandaar dat ik wel even moest. “Pussycat Kill, Kill, Kill” heette die band in alle vrijheid en zij denderde een ongelooflijke hoeveelheid decibels over ons uit en we ondergingen dat ook in alle vrijheid. Waarbij het publiek, in alle vrijheid, het podium bekogelde met bekers bier en net toen ik mij begon te ergeren had ik gelukkig net op tijd door dat dit de bedoeling was. Toch nog even het hoofdpodium geschampt maar daar kwam weinig verheffends vandaan dus gevluchte ik maar snel voor de vrije massa en de koude wind naar de intimiteit van een kroegje en voelde mij met een zucht van verlichting waarlijk bevrijd!

  2. @Cees: ‘Pussycat Kill (3x)’, ik zal ze gaan volgen. En bedankt voor je verslag. De RaDa muziekverslaggever had zich laf gedrukt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *