Ga naar de inhoud

O-O-verveen

Hoe ze (de NS, de projectontwikkelaars, de provincie Noord-Holland, de Hogeschoolbobo’s, de gemeente Haarlem, de VIJAND) het ooit in hun bolle respectievelijk botte hersens hebben gehaald om het pittoreske stationnetje Overveen op te willen offeren voor een nieuw te bouwen station Haarlem West, dat zou komen bij de nieuw te bouwen campus van InHolland aan beide zijden van de in de toekomst te overkluizen Westelijke Randweg (zien jullie het voor je, beste Raarlemmers? Ga anders terug naar AF, zo vaak als nodig en dan zie ik jullie zo direct wel weer!) ging mijn persoonlijke verstand ver te boven.

Maar de Heer Mooij zij geprezen… dat onzalige stationsplan is in ieder geval afgeblazen!

Sporende InHolland-studenten zullen de 300 meter naar station Overveen dus (blikje Red Bull in de hand) moeten blijven afleggen met een gezicht of het de tocht over de Berezina betreft, of anders dollend, bellend en vrolijk kletsend. Kiezen moet je kunnen, zo is dat, om maar eens een slogan van het koffertje van Divendal te plukken.

Eind goed, al goed dus?

Mooi niet! Moet je net de VVD, het CDA, de PvdA, de SP en herbenoemde Geturboteerde Ton Hooijmaijers hebben!! Mekkerenmierendrammen!!! Bermtoeristen die graag aan de Randweg recreëren kunnen er nog lang niet gerust op zijn!!!

Lees hier het weblog van PvdA-gemeenteraadslid Jeroen Fritz die een ‘bruisend creatief stukje Haarlem’ wil laten ontstaan. Ja, bruisen zúllen we daar, tussen het immer bruisende NOVA en het nooit uitgebruiste InHolland, in een maalstroom van creativiteit, en dat we nog nabruisend nog die hele 300 meter naar het station moeten, ach wat!!! Na het bruisen le déluge.

Kenners zien het al aan de overkill aan uitroeptekens: wie hier vandaag de nuance zoekt of stille bespiegelingen voor beginners is aan het verkeerde log, tenzij hij toevallig geïnteresseerd is in Confucius , althans dat negen Ton ton wegende standbeeld dat mijn favoriete dichtstbijzijnde provincie, de provincie Noord-Holland kreeg aangeboden van mijn dichtstbijzijnde favoriete Chinese provincie, de provincie Shandong.

Het beeld (4 meter hoog) zou geplaatst worden op de meest in aanmerking komende plek, bijgenaamd het Athene van Kennemerland, waar de studie van westerse, oosterse en zuidelijke klassieke en moderne filosofie zijn zenit… ach, laat ik jullie niet in spanning houden: het zou bij InHolland Haarlem komen te staan.

Hebben jullie het al gezien? Ik niet. Kan het dat zoveel Confucius foetsjie is? Dat lijkt me stug. Mijn theorie: de wijsgeer duikt pas op nadat het 6 meter hoge borstbeeld van Jos Elbers is voltooid.

Zo, dat was het weer. De koek is op. Ik ga maar eens vroeg naar bed. Het schijnt dat ik morgen bij de Broodkast 12.000 WE ARE LEM t-shirtjes moet signeren…

4 reacties op “O-O-verveen”

 1. GOdverdXyzo$€8*Mme, doet die Jeroen Fritz ook al aan luchtfietserij!!! Overveen opheffen? Kunnen ze niet wachten tot ik dood ben, zo lang kan dat toch niet meer duren? Kom op Fritz; hand op de knip en laat mooi wat mooi is. Jouw doelgroep mag gerust even de benen strekken, moet even de benen strekken (De jeugd is te dik!, een nationaal probleem, laat ze lopen!)

 2. Het gaat mij niet om de loopafstand van de studenten. Volgens berekeningen van gedeputeerde Mooij zou die trouwens niet eens zo heel veel afnemen. Maar de PvdA wil dat de Westelijke Randweg overbouwd wordt, waardoor een campus met studenten- en starterswoningen en startende bedrijfjes kan ontstaan. Vooral voor die bedrijfjes in nabijheid van het station van belang.

  Station Overveen ligt op een onlogische plek. Wanneer nu opnieuw een plek gekozen zou moeten worden zou nooit voor deze plek gekozen worden. Iets meer richting de dichte bebouwing van Haarlem is dan veel logischer.

  Misschien kan station Overveen dan een mooie andere bestemming krijgen. Een leuk pitoresk restaurantje of zo…

 3. Eerst die Elbers, die kan gewoon goed voor zichzelf zorgen. Wees blij, die komt in elk geval niet in de bijstand. Goed, hij is te dik, maar om hem nu te laten lopen, rancuneus vind ik dat. En dan Ton, onze eigen Lodewijk XV, de exquise paddepoef, paddepouphe wellicht zelfs, Ton ‘Let Them Eat Cake’ Hooijmaijers, de Amos W. Steinhacker die heel democratisch wil dat ook Hoger Onderwijs Als Water Uit De Kraan komt. Niks mis mee toch, VVD, PvdA, CDA en SP, dus lust u nog peulen. Breed gedragen, democratisch die man, goeie burgemeester voor Haarlem, korte lijntjes naar den Haag en zo. De Negentiende Eeuw ligt achter ons heren, voor ons strekt zich uit een Nieuw Millennium, met een onlesbare dorst naar Onderwijs (en dat, mijne heren, is iets anders dan honger naar kennis – dat zijn de klontjes in de pap, ajakkie- kennis die zoals u weet snel veroudert)een onstilbare vraag naar Winkeltjes en Ultrakorte Verbindingen, Overdekte Natuurgebieden en Toegankelijke Resrvaten.

 4. Volgens Thomas van der Dunk Is de hele geschiedenis vol met reizigers die in de verkeerde trein zitten, en politici trachten ze daarbij te helpen door het station te verplaatsen. En wat moet ik met startende ondernemers die hun vestigingseisen zo hoog opschroeven dat ze een perron als straatnaambordje willen.

  Het is verleidelijk om Sonneveld maar weer eens van stal te halen, “D’r is al genoeg waardevols naar de kloten gegaan, de laatste jaren” maar dat zou suggereren dat dit er nog wel bij kan. Niets is minder waar, station Overveen is Haarlems eigen perron 9 xc2xbe. Het is het laatste bastion tegen de almaar oprukkende “we moeten wel realistisch blijven” gedachte.

  Station Overveen is het waard om voor te sterven, zelf heb ik geen tijd, maar vrijwilligers kunnen zich melden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *