Ga naar de inhoud

Boekenkasten van NH

“Hier, nu al met afstand het meest overbodige boek van de eenentwintigste eeuw!”

De Vliegeraar, Boven is het stil, Europa, Suetonius, De grote vriendelijke reus, De passievrucht, De herontdekking van het ware zelf, Het Bernini mysterie, Anna Karenina? Nee, die zijn het niet, maar al die titels komen langs in het meest overbodige boek van de eenentw…enz, dat ik vrijdag in handen kreeg gedrukt.

Piet Kemperman, Marjan Berk, Hadassah de Boer, Gré Knetemann, Stephan van den Berg, Harry Borghouts, Joost Prinsen, Youri Mulder, Rodrigo Otazu, Floris Jan Bovelander, Tineke Netelenbos… zomaar wat BNH-ers die hun medewerking verleenden aan het meest overbodige boe…

Pag. 89, pag. 76, pag. 112, pag. 3, pag. 2, pag. 40… zomaar wat willekeurige pagina’s uit het meest overbod…

‘Het fascineert me hoe de schrijver denkt en tegen de wereld aankijkt.’ ‘Het boek is geschreven op basis van bestaande feiten maar leest toch als een goede historische roman.’ ‘Ik lees in deze boeken de echte waarheid.’ ‘De schrijver (Tolstoi, red. RaDa) is dood, maar Anna’s vriendschap blijft uit voorraad leverbaar.’ ‘Met andere woorden, een superdope en interessant boek.’ ‘De Vreemdeling, dat ben ik, dat bent u, dat zijn wij allemaal.’ … Zomaar wat luie aanprijzingen uit het mees…

Oranje, lichtblauw, groen, rood… zomaar wat kleuren van de verticale streepjes op voor- en achterkant van Het lievelingsboek van Noord-Holland.* **

* Gratis, oplage 40.000, uitgave Probiblio en Ned. Boekverkopersbond.

** Maar waarom zou je zo negatief doen?

 

.

4 reacties op “Boekenkasten van NH”

  1. Hmobvd21stee heeft toch maar een prachtig gekleurde kaft (omslag?), wat doet de inhoud er dan nog toe?

  2. Ik ben ontzettend geroerd (of is het beroerd?) dat Anna’s vriendschap uit voorraad leverbaar is; zij is en blijft in velerlei opzichten een hoorn des overvloeds en een vrouw van formaat. En een groot Tolstoi-kenster!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *