Ga naar de inhoud

E-coli

‘Smaakte het naar poep?’ vroeg de huisdichteres toen ik (zeven uur na de officiële waarschuwing door PWN!) suf mijn tanden had gepoetst met kraanwater.

Ja, het is even wennen hier thuis, je woont niet iedere dag in een crisisgebied!

Anderen schakelen sneller om. Genoemde huisdichteres ging vanochtend fourageren en hoopte terug te keren met een voorraadje mineraalwater in de fietstas. Het werd na lang zoeken één armzalig, weinig sprankelend flesje. Uit Albanië, als ik het goed heb gelezen op het smoezelige etiket.

Grote Broer het HD (baas boven baas!) kan het nog sterker vertellen. Het onderschrift bij een actiefoto van één van de 170.000 water hamsterende streekgenoten luidt: ‘Veel klanten liepen tegen sluitingstijd met enkele kleine flesjes van 50 milliliter(…)’

50 milliliter en dan ook nog eens in kleine flesjes… De nood is hier hoog!!

De Stichting Haarlem Promotie was vanochtend onbereikbaar wegens intern spoedberaad. Uit troebele bron is vernomen dat een aanpassing van de slagzin ‘Haarlem smaakt naar meer‘ wordt overwogen.

‘Haarlems water smaakt naar meer?’ Dat lijkt een te zwakke poging de imagoschade te repareren. Het RaDa denkt eerder aan de lancering van een eigen Haarlems bronwatermerk, SPA(ARNE) BLAUW dat door het VVV gratis wordt uitgereikt aan alle toeristen.

10 reacties op “E-coli”

  1. Het dunkt mij de wrake des Heeren: mensen hebben overal schijt aan tegenswoordig, dus dan ook maar eens aan het waterleidingnet, zo moet Hij hebben gedacht.

  2. Ik vind trouwens een “persbericht” van HD of PWN in dit verband onnodig kwetsend en neigend naar “adding insult to injury”!

  3. Vanmorgen wist mijn journaal te melden dat ‘het’nog niet onomstotelijk vast stond. Mijn collega wist te melden dat er al 2 kinderen waren overleden in Hoofddorp. Vanmiddag kwam ik er achter dat ik gewoon 2 thee, 2 koffie, 7 slokken water-uit-de-kraan en 3 cup-a-soup tot mij had genomen. EN IK STA NOG RECHT OVEREIND! Proefondervinderlijk vastgesteld: “er is niets aan de hand!” Ga nu gauw met je Spaarne blauw!

  4. @ Cees : juich niet te vroeg : er geldt een incubatietijd van 24 uur, je lijkt mij met je bovengemiddelde inname een potentieel slachtoffer van deze genadeloze besmetter. Veel sterkte..houd vol.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *