Ga naar de inhoud

Taalarmoede VVV

City marketing… I have been there, I got the t-shirt… (WE ARE LEM staat erop.)

Dus toen PvdA-gemeenteraadskind Jeroen Fritz deze week poneerde dat de stad meer (gaap, gaaap, gaaaaaaaaahhhwwwp!) jongeren moest trekken, veerde ik niet op van dolstuiterend enthousiasme. Als revaliderende eenpersoons hoofredactie (de anti-RaDa bacillen houden nu hun afterparty) moet je prioriteiten stellen.

Edoch, gisteren deed ik de VVV-site aan om te kijken of daar anti-alarmistische textstreams over het scherm wemelden met RUMOURS OF VIOLENT CHOLERA OUTBREAK IN HAARLEM REGION ILL-FOUNDED.

Nou, ik kan niet anders zeggen, ze reageren met de hun eigen kalmte. Onder ‘Nieuws / Aktuelles’ krijg je in het Nederlands iets over het EK hockey op 26 mei in Bloemendaal, en in het Duits houdt het op op 26 maart: ‘Der Keukenhof ist jedes Jahr eine Augenweide für Frühlingsverrückte.’

En in het Engels?

Ik muisde over de taalikoontjes.

Op die hele site staat (incredibly!!!) geen woord Engels. Om van Frans en Italiaans maar te zwijgen, en eigenlijk had ik gezien een aantal persberichten half gerekend op

Nou ja, zullen we maar alvast een beginnetje maken met de welkomstpagina in het Engels en vooruit, in één moeite door ook die jongeren van Fritz paaien?

Give me your tired kids, your poor children

Your spoiled teenagers yearning to inhale free,

The pampered offspring of your wealthy shore.

Send these, the backpacked, drug-crazed to me,

This city’s bars remain open until four.

Goed, ik geef toe, ik heb me een beetje laten helpen.

2 reacties op “Taalarmoede VVV”

  1. Vandaag de vijfspeeltuinentocht gedaan. Een prima initiatief voor kinderen om stad en speeltuin te ontdekken. Uiteraard eindig je in het “Paradijsje”. Inderdaad kwamen we opvallend weinig buitenlandse kinderen tegen vandaag. Wij hebben in ieder geval genoten.

  2. commentaar van Lou Reed in ‘Dirty Blvd’:

    “Give me your hungry, your tired your poor I’ll piss on ’em
    That’s what the Statue of Bigotry says
    Your poor huddled masses, let’s club ’em to death
    and get it over with and just dump ’em on the boulevard”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *