Ga naar de inhoud

Bootbroeder

‘Het is gezond voor een mens om af en toe ziek te zijn.’ Thoreau, Willy Walden, Galenus, Klazien uit Schalk, Liduina van Schiedam? Ik weet het niet meer. Ze hadden alle vijf gelijk als zij het waren.

Neem mij nou. Donderdag was ik nog slechter in vorm dan dit afdankertje dat ik fotografeerde bij het Dolhuys, maar vandaag popelde ik om de nabije omgeving van mijn huis weer eens te verkennen.

Mijn eerste nieuwsgierigheid ging uit naar de bootbroeder bij gemeentelijke aanlegpaal 445. 

 

Decadent gedrag, om in te trekken op een luxe jacht? Oordeel niet te snel. Vorige week zag ik de partner van dit beestje vergeefs worstelen om een lelieblad aan boord te krijgen. Mevrouw wenste kennelijk een badmat. Na drie minuten uttelen en flutteren, zag hij zich gedwongen op te geven. En hoe die jonkies straks na hun eerste zwemles terug naar het nest moeten zie ik ook nog niet 1,2,3 voor me.

Hoe dan ook, het nest zit er nog steeds; de kapitein heeft nog geen opdracht gegeven het dek te schrobben en dat doet mij goed, beste Raarlemmers.

“Vroeger keek ik nooit naar die koeten en ganzen en zo, dat deed me niks,” zei een collega gisteren tegen me, “en tegenwoordig geníet ik er echt van.” Het klonk alsof hij een smerige perversiteit opbiechtte, en dat begrijp ik maar al te goed. Sterker, die schroom herken ik.

En nu we de schaamte dan toch voorbij zijn, doe ik die acht kleine zwaantjes er gelijk maar achteraan. Acht! En niet één die maar een beetje onduidelijk ronddreef, nee, ze maakten zich allemaal meteen nuttig in het familiebedrijf. Morgen ga ik weer kijken.

 

 

1 reactie op “Bootbroeder”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *