Ga naar de inhoud

Alle breinen verzamelen

Nu de laatste laffe E-coli’s uit de leidingen zijn verdreven (uitgerookt, afgeschoten, gevierendeeld) hebben we gelegenheid om nuchter de balans op te maken.

Laten we vooropstellen, als er één íemand ziek is geweest van deze ergste crisis in het bestaan van Haarlem sinds een andere net iets ergere, maar nog steeds niet zo héél erge crisis (het is me ontschoten welke), dan is het wel onze eigenste burgemeester.

Bernt Schneiders wou geen loeiende sirenes (die zouden paniek veroorzaken). Alleen heel zachte sirenes dan? Zelf met de fiets de wijken in? Zo praatten ze een tijdje door in het zenuwcentrum en uiteindelijk stond de beurstemeester (zo spreekt de huisdichteres dat uit) er gekleurd op.

Hij had het verbruid, vooral bij de pers en bij alle beginnende ouderparen en daar komen in de toekomst ook nog eens alle kwetsbare mensen bij die in een bijna-isolement leven en die op dit moment nog steeds van niks weten.

Ergo: het waarschuwen van de bevolking moet efficiënter.

Zet een volgende keer pizzakoeriers in, dacht ik eerst, of je kunt alle huis-aan-huisbezorgers oppiepen, en ze uitleggen dat ze ook bij de huizen met een NEE/NEE sticker moeten flyeren. Op scholen werken ze met telefoonpiramides, zo’n systeem moet je per postcodegebied toch ook kunnen opzetten en als iedereen voor de zekerheid nog even bij zijn buren…

En toen, na zeven seconden, dacht ik: wat zit ik hier te doen in mijn ene armzalige vierkwabs bolletje? Om dit op te lossen dien je de beste breinen van de stad seriëel te schakelen. Aan de slag, Honderd van Haarlem !!

.

2 reacties op “Alle breinen verzamelen”

  1. Dat zal hun goed uitkomen dit advies; momenteel is hun agenda toch leeg. Ik weet nog dat zij bij Broodkast werden gepresenteerd, toen dacht ik al: “Nu gaat het goedkomen met Haarlem”.

  2. Mij valt altijd op dat mensen praktisch onmiddellijk reageren als ze niet voor dit of dat zijn gewaarschuwd. Als mensen zo snel op informele wijze aan het *ontbreken* van informatie kunnen komen, doet de gruchtenmachine haar werk als informatieverschafster blijkbaar uitstekend. Een grucht bevat immers altijd een kern van waarheid en aangezien de rook aangeeft dat er vuur is, moet hier vooral niets aan worden veranderd.

    En van loeiende sirenes raakt niemand in paniek. Afgezien van brandweer en ambulance loeien sirenes alleen om aan te geven wat de eerste werkdag van een nieuwe maand is (en als ze, zoals het hoort, zingen bind ik me wel aan mijn paal vast 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *