Ga naar de inhoud

Twee van de drie

Cryptische tekst op reli-bus 777 op de Botermarkt gisteren…

De Heilige Geest was waarschijnlijk elders vurige tongen aan het prepareren, in verband met de te verwachten Pinksterdrukte.

 

 

 

14 reacties op “Twee van de drie”

  1. Ja en dan ook nog buslijn 777 (een heilig priemgetal lijkt me) achterop. Het getal van het beest (666) durven ze er natuurlijk niet op te zetten terwijl ze in die bus misschien wel als beesten tekeer gaan met dat vurige tongen en zoenen.

  2. geen priemgetal helaas; het is deelbaar door de heilige drie-eenheid: 777:3 = 259

  3. @Onwijsgeer. Hoe zat het ook alweer met die priemgetallen, deelbaar door zichzelf en 1, goed voor encryptie en de stelling van Fermat, maar ook goed genoeg voor God?

    Ezelsbruggetje van de lagere school, “indien de som van de getallen deelbaar is door 3 is het gehele getal deelbaar door 3”, 7+7+7= 21

    Ergo, 777 is deelbaar door 3 (259) een priemgetal van niets derhalve, deelbaar door het eerste de beste oneven getal in de natuurlijke reeks der getallen.

    Is 777 heilig? De echte regenboog (het teken van God aan de mensen) heeft zeven kleuren. Maar de regenboog op de achterkant van deze bus maakt er een potje van. Beetje rood, veel blauw en groen, en nog wat onbestemd roze.

    Deze bus is waarschijnlijk van een obscuur kerkgenootschap met een afwijkende creationistische leer. Het prisma van Newton is daar blijkbaar een instrument van de duivel.

  4. @Ha Sloos:
    Bedoel je die eerste zin nu als vraag?
    Ik bedoel, hoe zou ik in godsnaam kunnen weten wat goed genoeg is voor onze Lieve Heer?

    Soms is een woordenspel zo verleidelijk dat we van lieverlee gaan gaan geloven in een soort fantoompijn die we “werkelijkheid” noemen. Je denkt toch niet dat bijvoorbeeld priemgetallen onafhankelijk van ons bestaan? Die zijn er omdat we graag door een spel gebiologeerd willen raken – heilig of niet -, zoals bij schaak het geval is of bij 666 of 777.

    En wat die halve alchemist van een Newton ermee van doen heeft ontgaat me. Er zijn om een of andere onduidelijk reden ook zeven dagen in een week i.p.v. 37 en er zitten welgeteld ook zeven vouwen in mijn overhemd.

    En creationisme lijkt me sowieso een afwijking, afwijkend of niet.

  5. @Onwijsgeer, De regenboog is het “beeldmerk” van de Pinkstergemeente. Newton is degene die een glazen prisma in een lichtbundel plaatste.

    Het xc2xabwittexc2xbb licht van de zon bleek door het prisma tot alle kleuren van de regenboog uiteengerafeld te worden. Newton noemde de kleurenband op zijn muur spectrum, een woord uit het Latijn dat xc2xab(geestes)verschijningxc2xbb betekent.

    Zo goed?

  6. @O’geer & H.Sloos: Ha, vurige geleerde tongen! En als ik ergens een bus moet regelen voor de verzoening, laat het me weten, dan zoeken we in goed overleg een echt priemgetal uit.

  7. In 7 woorden geeft het perfect de essentie van het Nieuwe Testament weer. Prima copywriter!

  8. Inderdaad, als je een genummerde lijst opstelt met essenties van allerlei zaken dan hoort op de heilige zevende plaats de essentie van de bijbel in zeven woorden. Die valt met zoveel woorden natuurlijk niet te geven dus dan kom je bij Kurt Gxc3xb6del’s onvolledigheidsstelling uit geloof ik.

    Het is overigens heel goed mogelijk dat ik hier niet helemaal volledig in ben of de essentie mis dus ik hoop dat Ha Sloos hier uitsluitsel kan geven.

  9. Nee, ik moet hier afhaken. Maar wie “777 bible” in google intikt komt een aantal opmerkelijke profetieën tegen waarin de ondergang van de aarde nog slechts als een onbelangrijk detail geldt.

  10. @Marius: Laten we dat op deze plaats maar niet proberen. Want dat kan niet zonder woordcombinaties, die allerlei vreemd volk aantrekken. Zeg maar de internet-variant van die types met aktetassen, die altijd ongelegen aanbellen. En die droppen meters tekst in de commentboxen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *