Ga naar de inhoud

Wethouders gezocht

“Onmenselijk, ja toch…?”

“Pu-re, pu-re roofbouw, zó dom!! Je kan erop wachten tot die burnout komt vroeg of laat…”

“Een vijfpersoons burnout, net wat we nodig hebben, het is een tikkende tijdbom onder het bestuur van de stad!”

Ik keek op van mijn entrecote en tuurde naar een duister hoekje in de bistro, waar drie heren het er goed van namen.

“En weet je wat het is, Fedde, van ons als oppositie nemen ze niets aan. Noppes. Dat is de eer van zo’n coalitie te na, hè?  Puur, púúr hokjesdenken! Hoe váák ik Hilde niet even apart genomen heb, zo van: hier meid, slik die nou. Je loopt op je laatste benen, dat is je aan te zien. In één tablet: ginseng, Omega3 en spirulina. Heel Groen Links draait erop. Je voelt je meteen weer als herboren! Nou joh, dan kijkt ze me aan of ik GHB in haar thee wil doen.”

“Je hebt helaas helemaal gelijk Lukas. En Jan Nieuwenburg is geen haar beter. Die stort binnenkort in, daar kan je vergif op innemen! Werkweken van 90, 100 uur. En als je dan zegt dat ie op zichzelf moet passen, wordt ie pissig: “Je bent mijn moeder niet, Cees Jan.”

Ik wist genoeg. Ik legde mijn bestek neer en begaf mij naar het drietal.

“Heren, neemt u mij niet kwalijk dat ik uw plezierig rendez-vous onderbreek. Ik kon het niet helpen, uw conversatie drong door tot mijn tafeltje en in alle bescheidenheid, ik beschouw mijzelf als expert in deze materie. Staat u mij toe aan te schuiven en dat op mijn gemak toe te lichten? Het toeval wil namelijk dat mijn eigen oppositie-partij in ruste…

Pen, Mulder en Reeskamp: “Welke dan…?”

“Ik ben er voorzitter, secretaris, lijstduwer en lijsttrekker van…”

Pen, Mulder en Reeskamp: “De PAVOHOVAHA!”

“Onthoud die naam! De Partij voor het Onnut van het Algemeen. Zoals u wellicht weet, is een van onze speerpunten sinds jaar en dag het verplicht afkicken van workaholics in alle lagen van de samenleving!! Weliswaar ben ik de eerste om toe te geven dat de inspanningen van de PAVOHOVAHA op dat punt nog geen doorbraak hebben kunnen forceren, maar als verzachtende omstandigheid mag daarbij hopelijk gelden dat de voorgenomen oprichting van het PAVOHOVAHA-aanjaagteam voor onbepaalde tijd werd uitgesteld door…”

Pen, Mulder en Reeskamp: “We moeten iets doen!”

“In principe bent u dan bij de PAVOHOVAHA aan het verkeerde adres. Maar als ik het voor het zeggen had, zou mijn voorkeur in de Haarlemse situatie uitgaan naar een ploeg van veertien part-time wethouders, drie loco-burgemeesters en een burgemeester. Daar zouden jullie op kunnen aansturen in een motie op de middellange tot zeer lange termijn, die het college dwingt…”

Pen, Mulder en Reeskamp: “Wij zijn u buitengemeen erkentelijk. Wilt u nog een cognac en een sigaar? De rekening is voor de ons!”

.

2 reacties op “Wethouders gezocht”

  1. Die sigaar heb je opgestoken en die cognac heb je afgeslagen met hartelijk:’Ach kerel, het mag geen naam hebben’, mag ik hopen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *