Ga naar de inhoud

Vijfie!

Waarom kunnen de dingen niet gewoon eens een decenniumpje precies blijven zoals ze zijn, zodat iedereen even bij kan komen, bij kan lezen, bij kan sloffen? Tien jaar waarin we alleen maar ijken, keuren, herdefiniëren, tegen het licht houden en schiften. Om te bezien wat nog voldoet, wat we werkelijk nodig hebben en wat er allemaal in de Grote Ballastbak kan.

Nou hing er zaterdag bij de Dekamarkt op het prikbord weer een briefje met GEZINSOPSTELLINGEN € 60.

Ik kom nota bene van oorsprong zelf uit een gezin en ik had geen idee wat hiermee werd bedoeld.

Daar stond ik dan… Te dom voor mijn eigen buurtsuper!

..

7 reacties op “Vijfie!”

  1. En natuurlijk ook nog een beetje bij kunt slapen….

    Ik ben ooit in het Bullenhofje eens “gezin-op-stelling” tegengekomen. Het betrof een vrij radicale vorm van kamerindeling voor kleinbehuisden.

  2. “Gezinsopstelling” het is dat Google hier uitkomst brengt maar tot voor kort had ik gezegd; – Een twee en driezitsbank in hoekopstelling met de openzijde van de driehoek gericht naar de kabelaansluiting.-

  3. Ik kom bij Google uit op allemaal therapieen over verstikkende gewoonten in relaties, Gestalttherapie enz. Zou dat ook al bij de Dekamarkt kunnen, net als reizzzverzekeringen?

  4. Bij de bibliotheek las ik in een folder: ‘Je stelt je familie op naar een innerlijk beeld waarbij je intuïtief de mensen op de juiste plaats zet inclusief je zelf. (dit doe je d.m.v. symbolen of popjes) Hierdoor worden ‘verstrikkingen’ zichtbaar en voelbaar.
    Door de posities van de personen te veranderen en oplossende uitspraken kan er een nieuw innerlijk beeld ontstaan.’ (Alle sics weggelaten, red. RaDa)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *