Ga naar de inhoud

Bloedgeld

‘Geldrukkers in Haarlem’ las ik op de regiopagina van Grote Broer het HD. Uh? Ah! ‘Gelddrukkers’. En die zijn hier op uitnodiging van Joh. Enschedé voor de European Banknotes Conference.

Misschien kwam mijn verlezing door een berichtje op de voorpagina van dezelfde krant, over de driekoppige directie van Sanquin Bloedbank, die verontwaardigde donoren over zich heen krijgt vanwege het aftappen van €800.000 ten behoeve van het eigen salaris.

Of heb ik een nieuwe afwijking? Eerder deze week viel mijn lodderig oog al op een personeelsadvertentie voor een ‘veiligheidstopper’. Mijn eerste gedachte ging uit naar iemand die alarminstallaties onklaar maakt.

Benieuwd wat ik lees wanneer ik straks ergens ‘voorstopper’ zie staan.

.

7 reacties op “Bloedgeld”

 1. Je laatste zinnetje is intrigerend: “Benieuwd wat ik lees als ik ergens ‘voorstopper’ zie staan.”. Afgezien waar je in gedachten je afbreekstreepje zet, is de vraag of je xc3xbcberhaupt kunt voorkómen dat je het leest als je het ziet staan. M.a.w. kan je het bewust niet-lezen, zodat je ‘voorstopper’ alleen maar als een kronkelig grafisch voorstellingkje ziet?

  Ik bedoel ‘skrfhvnn’ is ook maar een vreemd grafiekje en toch kan je je niet aan de indruk onttrekken dat je krampachtig pogingen doet om het uit te spreken.

 2. Je zou ‘Jaap Stam’ kunnen denklezen.
  Overigens al jaren geleden gestopt met bloed geven. Na een jaar of 20 merkte ik dat de jonge, onervaren verpleegsters er steeds vaker naast prikten. Ook verschenen de salarissen van de managers en onduidelijke handel van het bloed in de pers. Plicht gedaan, basta.

 3. 10 jaar geleden stond er in de hal van het Station Leiden een groot bord met de tekst “broodje kaas met sterkers” Niet hongerig heb ik jaren lopen fantaseren of dat sterkers mosterd, sambal, of de wat laffere variant piccalilly was.

  Tot ik bij de tot “de vitaminebron” omgevormde groenteman op de Wagenweg een verzameling doosjes met klavertjes 4 zag staan. “doosje sterkers f 1,75,= “

 4. En vroegxc3xa2h op de pont bij Velzen de raadselachtige tekst: “Remmen! Vast lichten doven”. Ja natuurlijk remmen anders schiet je zo de majum in maar waarom vast lichten doven.

 5. ‘s Ochtends om 6 uur 50 is mijn brein nog een dyslectisch carrousel en dan lees ik vaak de vreemdste koppen in de krant. Zoals van de week: Verdonk beent weg voor Kamp. Moest zijn: baant weg. Valt buiten bovenstaand kader, ik weet het.

 6. ik las: “Vlaanderen zet korenwolven uit.” “Die ook al” dacht ik toen. Die Vlaamsblokkers hebben langere armen dan je vermouth.

 7. Reacties
  Hallo Allemaal,

  Graag wil ik jullie wijzen op het bestaan van de Landelijke Vereniging van Bloed- en plasmadonoren, (LVB)sinds 15 aug.2007.
  Zelf ondersteun ik deze fantastische vereniging omdat zij ook de moed hebben om o.a. de honorering van de Raad van Bestuur van Sanquin aan te pakken.
  Het kan en mag toch niet zo zijn dat deze leden van de RvB zich blijven verrijken aan ons bloed en plasma.
  In de arme landen komen die mensen niet eens in aanmerking voor bloed of plasma omdat het onbetaalbaar is geworden.
  Zie het artikel “Graaibloed” in de Telegraaf
  van René Steenhorst, te vinden op Google onder de naam graaibloed, René Steenhorst.
  Wees solidair en maak jullie zich ook gratis lid van deze vereniging.
  Zo kunnen wij met zijn allen ons sterk maken.
  Zie http://www.lvbdonoren.nl
  Bedankt en groet van Peter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *