Ga naar de inhoud

Verplichte figuren

Gisteren blies de organisatie de laatste etappe van de Avondvierdaagse af, vanwege bliksemgevaar.

De fanfare droop af, de tribunes bij de finish bleven leeg en de Grote Markt bood de rest van de avond een mistroostige aanblik. Zou je denken tenminste, ware het niet dat een onbezoldigd RaDa-waarnemer ter plekke een ander verhaal vertelt.

De wolken loosden net hun laatste druppels, toen een colonne veegwagentjes van Spaarnelanden gedisciplineerd de Markt opreed en het vaste repertoire begon af te werken. Dezelfde choreografie als ieder jaar, ditmaal weerspiegeld in de glimmende steentjes. Eindeloos draaiden ze hun achten, ellipsen en arabesken, met dit verschil dat de roterende borstels niet werden gehinderd door troep, hetgeen de uitvoering zeker ten goede kwam.

Na een half uur vertrokken ze (voldaan, wie zal het zeggen?) en bood de Grote Markt eindelijk een mistroostige aanblik.

.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *