Ga naar de inhoud

Achterstallig onderhoud

Qua achterstallig onderhoud steekt het RaDa zo onderhand de gemeente Haarlem naar de kroon… (Ja, jullie merken het, de Broodkast van vanavond met het college van B&W komt eraan: ik heb mij in de materie verdiept, de afgelopen dagen heb ik de Verzamelde Notulen van de Raadsvergaderingen 1946-2008 doorgeploegd en de namen van de laatste twee burgemeesters uit mijn hoofd geleerd.)

Een tegenvaller: het registreren van www.foedraalsex.org (pas op klikken als het linkje op rood springt) heeft meer voeten in de aarde dan gehoopt, wat des te vervelender is daar het storm loopt bij de voorinschrijving. Zo’n beetje iedereen die letterlijk alles al heeft geprobeerd op sexksxgebied, telt de seconden af. De opwinding is compleet, en dat terwijl op een trio ingewijden na niemand nog weet wat foedraalsex is. Tussen de aspirantleden bevinden zich zelfs enkele tientallen mensen die niet eens weten wat een foedraal is… (wordt vervolgd).

En de bootbroeder, hoe gaat het daarmee? Helaas, dat wil ook maar niet. Mijn bange vermoedens werden bewaarheid. Eerst fotografeerde ik dit jonkie, één van drie, met het eigeel nog om zijn nek.

Toen de huisdichteres een dag later op kraambezoek ging, kwam zij lichtelijk ontdaan thuis: er peddelden kleintjes rond de boot; gepiep en gekrijs en gefladder was er te over, maar hoe ze weer terug in dat nest moesten komen hadden ze van huis uit niet meegekregen, dat bleek uit alles.

Inmiddels ligt er een nieuwe kluster eieren, dezelfde koet broedt nogmaals en dan… Ze hebben het dus nog niet begrepen. Misschien moet ik een dierentolk in de arm nemen.

.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *